smoothie spinazie blauwe bes kers in glasHet is weer hoog tijd voor een smoothie. Blauwe bessen, kersen en spinazie. Spinazie ja. Een gezondere boost kun je niet krijgen op de vroege morgen. Het is ook een frisse tegenhanger voor het zoete van de blauwe bessen en kersen. Het zorgt ervoor dat de smoothie niet te zoet is. Daarbij is de kleur geweldig! Een feestje om te drinken.

Helaas is het winter, en het zomerfruit (als welke in dit recept worden gebruikt) niet op smaak is wanneer je het vers koopt. Niet zoals in de zomer in ieder geval. Daarom gebruik ik in de winter veel bevroren fruit, afgezien van sinaasappels en mandarijnen, welke geïmporteerd worden uit landen waar het fruit wel op smaak is. Overig zomerfruit vind ik gewoonweg te duur om vers te kopen, helemaal gezien de smaak. Dus vriesfruit is een goede optie.

smoothie spinazie blauwe bes kers ingrediëntenSmoothie – spinazie blauwe bes kers

Genoeg voor 1 groot glas

  • 250 ml magere yoghurt
  • 100 gram kersen
  • 125 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chia seed pudding
  • 1 handje spinazie

Doe alle ingrediënten op bovengenoemde volgorde in de blender (dit zorgt ervoor dat de spinazie ook meegenomen wordt in het maalproces) en blend tot een drinkbaar geheel. Enjoy!

 

smoothie spinazie blauwe bes kers geserveerdIn mijn smoothies gebruik ik eigenlijk altijd een eetlepel lijnzaad, voor de vezels, en 1 eetlepel chia seed pudding. Dit laatste geeft een diepgang aan de smoothie die ik persoonlijk erg lekker vind. Ergens proef je een beetje vanille, en dat vind ik heerlijk. Maar het hoeft niet te betekenen dat jij dat ook maar moet doen of lekker moet vinden. Experimenteer vooral, vind je eigen smaak. Ik geef je het recept zoals ik de smoothie heb gemaakt, en wat je op de foto terug kunt vinden. Hou je van zoet? Voeg een eetlepel honing of agavesiroop toe. Wil je een veganistische smoothie? Gebruik amandel-, rijst- of kokosmelk, of appel-, sinaasappel-, mandarijn- of wortelsap. Er zijn teveel mogelijkheden om op te noemen. Ik geef je hier gewoon een basis om te proberen, welke je naar je eigen smaak kunt aanpassen. Zoek vooral op wat jij lekker vindt!

Liefs, Sifra

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *