chia seed pudding de volgende dagSoms kom je zo’n recept tegen waarvan je denkt: ‘Wat moet ik dáár nou mee?’ Gewoon proberen, zegt de foodie in mij. Redelijkheid geeft tegengas, maar nieuwsgierigheid overwint. Tóch maken, en proberen.

In een dergelijke situatie bevond ik mij toen ik een recept voor chia seed pudding tegenkwam. Na het geproefd te hebben kwam ik tot de conclusie dat ik het wel lekker vond, maar meer als aanvulling op een smoothie of in de yoghurt. En nu maak ik nooit meer een smoothie zonder een eetlepel chia pudding.

Chia seed valt onder de noemer ‘super food’. Dit houdt in dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. Chia seed is rijk aan omega-3 vetzuren, vitamines (onder andere vitamine A, C en E), kalium, vezels, proteïne en verschillende mineralen. Natuurlijk zijn er allemaal verhalen op internet te vinden over hoe super deze super food wel niet is, maar ik ben daar nogal nuchter onder. Zelf vind ik het onderstaande recept gewoon erg lekker en een geweldige aanvulling op mijn smoothies.

De pudding is erg makkelijk te maken: even schudden en klaar! En het recept maakt een kleine hoeveelheid, dus als je het helemaal niets vind, heb je geen liters pudding over. 😉

vóór bereidingChia seed pudding

  • 3 eetlepels chia zaad
  • 120 ml melk
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel vanille essence
  • snufje zout

Doe alle ingrediënten in een potje met goed sluitende deksel, en schud tot het goed gemengd is.

Bewaar in de koelkast. Schud de volgende morgen nog een keer. Nu is de pudding klaar!

 

net geschudGebruik per keer een eetlepel van het mengsel in een smoothie, gewoon mee de blender in.

Je kunt de melk vervangen door elke soort melk die je lekker vind. Zelf gebruik ik volle melk, voor een volle smaak. De honing is te vervangen door agavesiroop, en in combinatie met een vegetarische melk wordt het recept veganistisch. De vanille essence (of -extract) kun je achterwege laten, maar het is zeker aan te raden om het wel te gebruiken.

Liefs, Sifra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *