smoothie banaan kers sinaasappelOntbijt. In het weekend wil ik nog weleens uitgebreid doen met broodjes uit de oven en verse jus enzo. Maar doordeweeks? Dan liever snel en makkelijk. Ik maak regelmatig een smoothie voor mezelf. Wat dingen bij elkaar in de blender, even mixen en hoppa! Klaar. En dan in een reisbeker, zodat ik in de auto mijn ontbijt rustig kan opdrinken. Goed, je moet er de tijd voor nemen, het is een belangrijke maaltijd. Maar come on! Snoozen is zó fijn. 😉

Door de tijd heen heb ik een aantal dingen geleerd. Bijvoorbeeld dat bevroren fruit echt super makkelijk is in de winter, in de zomer is er zoveel vers fruit te krijgen dat ik het vriesvak snel voorbij loop in de supermarkt. Bijvoorbeeld dat appels en peren niet echt lekker zijn in een smoothie, maar het super goed doen in een fruitsalade of in stukjes door de yoghurt. Een heel belangrijk ding dat ik geleerd heb is het gebruiken van chia seed pudding. 1 eetlepel erbij in de blender en je wilt nooit meer anders.

Over smoothies kan ik je zoveel dingen vertellen, ik zou niet eens weten waar te beginnen. Over de structuur, smaak, textuur, ingrediënten, samenstelling en kleur. Er is zoveel leuks (en lekkers!) te weten over smoothies. Maar voor nu hou ik het bij een recept.

Ik heb al gezegd dat ik er chia seed pudding in doe, maar dat is helemaal aan jou. Hoewel ik het ten zeerste kan aanraden hoor! Gewoon een keer proberen zou ik zeggen. Daarnaast doe ik ook altijd een goede eetlepel lijnzaad in mijn smoothies, voor de vezels. Ook maakt dit de smoothie vullender, en geeft je dus langer een vol gevoel.

ingrediënten smoothie banaan kers sinaasappelSmoothie – banaan kers sinaasappel

Genoeg voor 1 groot glas

  • 1 banaan
  • sap van 2 sinaasappels
  • 125 gram kersen (diepvries is prima)
  • 1 eetlepel chia seed pudding
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 150 ml magere yoghurt

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en maal fijn. Enjoy!

In een beker met een staafmixer kan natuurlijk ook, indien je geen blender hebt.

 

smoothie banaan kers sinaasappel in glasTip

Wanneer je bevroren fruit gebruikt, mik dat de avond van tevoren al in de blender. Dan kan het ontdooien en dat scheelt weer een brainfreeze op de vroege morgen 😉

Wat is jouw favoriete smoothie? Of welk fruit zou je graag in een smoothie zien? Let me know! En als je deze smoothie maakt, deel het via instagram #sifrakookt. Het lijkt me super om te zien wat je ervan maakt!

Liefs, Sifra

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *