cake met koffieCake. Je houdt ervan of niet. En ik persoonlijk spring nou niet direct een gat in de lucht als iemand mij een plakje cake aanbiedt. Want die kleffe bende uit de winkel is gewoon een no go. Maar wanneer de cake zelfgemaakt is, dan neem ik graag het aanbod aan, en neem ik een plakje cake.

Nu denk je misschien dat cake saai is, of makkelijk. En dat is het in beginsel ook. Maar als je gaat nadenken over luchtigheid, smaak, krokante korst en al dat soort dingen meer, dan wordt het een heel ander verhaal! Een goede cake bakken is zo makkelijk nog niet. Maar we kunnen het natuurlijk wel makkelijk maken. En niet met behulp van een pakje, nee, zelf doen!

De ingredi├źnten heb je over het algemeen wel in huis, en anders is een tripje naar de supermarkt voldoende voor deze simpele (maar o zo lekkere) cake. Een basisrecept in je repertoire is een ┬ámust. Vooral op die saaie zondagavond dat je ineens zin krijgt in bakken. Of een verjaardag hebt en plakjes cake nodig hebt om te versieren ­čśë

ingredi├źnten cakeSimpele cake

  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren, L
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder (of 2 van die kleine zakjes)

Verwarm de oven voor tot 175┬░C, met het rek in het midden van de oven.

Doe de boter in een ruime kom en mix met de handmixer zacht, ongeveer een minuutje. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe, en mix tot licht en luchtig, zo’n 5 minuten. Het is belangrijk dat je goed lang mixt, want dit zorgt voor een mooi luchtige cake.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe, de volgende pas wanneer de vorige geheel is opgenomen in het beslag.

Schraap de wanden van de kom schoon en druk het beslag naar beneden.

Voeg al mixend de bloem en het bakpoeder toe. Mix tot het allemaal is opgenomen in het beslag, ongeveer 1 tot 2 minuten.

Vet een cakeblik goed in met boter, en bestuif met bloem. Doe het beslag hierin. Bak de cake 50 minuten. Test of de cake gaar is door er met een sat├ęprikker in te prikken tot de bodem. Wanneer de prikker schoon is, is de cake klaar. Wanneer er nog beslag aan de prikker kleeft geef je de oven nog 5 minuten extra tijd om zijn werk te doen.

Laat afkoelen op een rooster. Stort na een half uur op een rooster om volledig te laten afkoelen. Serveer met koffie.

koffie met cakeDe cake op de foto’s was geweldig goed gelukt. Luchtig en niet te droog, dus precies lang genoeg gebakken. Maar iedere oven werkt anders, dus als het de eerste keer niet helemaal naar je smaak is, gewoon nog een keer proberen! Wanneer je vragen hebt, gewoon hieronder reageren, dan geef ik antwoord. Laat je me zien hoe de cake is geworden via instagram #sifrakookt? Lijkt me zo gaaf om te zien!

Liefs, Sifra

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *