geweldige groene smoothieTijd voor een smoothie? Het is altijd tijd voor een smoothie. 😉 Je weet ondertussen wel hoe ik erover denk, dus ik houd het kort vandaag.

Groen. Groene dingen eten geeft me altijd het gevoel goed en gezond bezig te zijn. Tenzij wat je naar binnen werkt snoepgoed is, klopt die bewering wel een beetje volgens mij. Daarom vandaag een smoothie op basis van kleur. Druiven, kiwi, munt en spinazie. Als je goed rijpe kiwi’s en druiven gebruikt zit je qua zoetheid wel goed. De munt geeft een bepaalde frisheid aan de smoothie die moeilijk te beschrijven is. Ik had laatst op de markt een bosje verse munt gekocht om verse muntthee van te maken, maar ik had zoveel dat ik andere bestemmingen ervoor bedacht. Deze smoothie is er een van. De spinazie is voor de kick om je dag goed te beginnen. Want wie kan nou niet wat extra energie gebruiken op de vroege morgen?

geweldige groene smoothie ingrediëntenGeweldige groene smoothie

Voldoende voor een groot glas.

  • Handje spinazie
  • 6-8 blaadjes munt
  • 2 kiwi’s
  • 20-25 druiven
  • 250 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel chia seed pudding
  • 1 eetlepel lijnzaad

Schil de kiwi’s en snijd grof. Pluk de blaadjes munt van de steeltjes. Haal de druiven van de tak. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en pureer tot een drinkbaar geheel. Enjoy!

 

geweldige groene smoothie in glasVariatie nodig? Vervang de yoghurt door kokos- of amandelmelk. Laat de chia seed achterwege en voeg een eetlepel honing toe. Vervang 1 kiwi door een stuk komkommer van ongeveer 10 cm. Mogelijkheden te over! Vragen? Stel ze op de facebookpagina of hieronder in de reacties. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord. Wanneer je een smoothie hebt gemaakt, maak een foto en post op instagram met #sifrakookt. Dan zie ik die ook. Lijkt me leuk!

Liefs, Sifra

P.S.: Ik ben bezig met een overzicht voor smoothies, zodat je zelf smoothies kunt samenstellen. Natuurlijk blijf ik smoothies posten, maar een beetje basic kennis is nooit weg lijkt mij, dus houd de site in de gaten voor het overzicht en de tips&tricks!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *