Wanneer ik zin heb in een lichte maaltijd die ook voedzaam is, maak ik vaak een salade. Dit keer een salade met broccoli. Nu heb ik laatst deze salade bedacht, en het was erg lekker!

Dit is een salade met alleen maar groene ingrediënten en dat is erg leuk om te maken. Natuurlijk kan er nog meer groene groente bij, of zelfs fruit, maar ik vond het simpele van deze salade juist erg fijn. De broccoli geeft een bite en goede vulling, de lente-ui is lekker pittig. Samen maken ze van deze salade een klassieker die zeker vaker op tafel gaat komen! Oh, heb ik al gezegd dat het erg weinig werk is om te maken?

Salade met broccoli

genoeg voor 3, om te serveren met gebakken zalm of schnitzels

  • ½ krop botersla
  • 80 gram gemengde veldsla
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 400 gram broccoli

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in mooie roosjes.

Snijd de sla en doe in een kom. Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe. Snijd de lente-ui in dunne ringen en voeg ook toe.

Wanneer het water kookt, voeg de broccoli toe met wat zout. Laat ongeveer 5 minuten koken. Doe over in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

Meng de salade met een dressing naar keuze. Voeg de broccoli toe. Roer dit er niet door!

Serveer.

Door de broccoli wel toe te voegen aan de salade, maar niet te mengen, houdt je het opscheppen en serveren makkelijk en, niet onbelangrijk, de broccoli heel. Als je dat gaat mengen blijft er van de broccoli niets over en dat vind ik zonde.

Een aantal dingen die ik eventueel toevoeg aan deze salade zijn natuurlijk allemaal groen! Denk aan druiven, paprika en courgette. Blancheer die laatste wel even mee met de broccoli.

Hierbij is de kipschnitzel die ik laatst gemaakt heb erg lekker! Snijd deze in reepjes en serveer bij de salade. Warm of koud kan allebei heel goed! Wat zou jij hierin toevoegen?

Liefs, Sifra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *