Goddelijk lekker. Anders kan ik het niet omschrijven. Superzachte brownies met een vleugje Bailey’s. Om het erger te maken: een frosting, ook met Bailey’s natuurlijk! Het was heerlijk!

Brownies zijn een geweldige traktatie: weinig werk, super resultaat. En wie houdt er nou niet van chocolade? Je kunt ze in allerlei varianten maken, en dat maakt het leuk om ze steeds weer opnieuw te bakken. Espresso-brownies en heb ik al eens gemaakt. Toen kwam ik een recept voor Bailey’s brownies tegen. Na het succes van de Bailey’s fudge, móest ik dat natuurlijk uitproberen! En met heel veel succes moet ik zeggen.

Laatst, op een van de eerste warme dagen van het jaar, heb ik deze brownies geserveerd met koffie. En een glas Bailey’s natuurlijk. Mijn moeder en zusje vonden het heerlijk. Ik ook trouwens. 😉

Bailey’s brownies

  • 125 gram boter, gesmolten
  • 200 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels Bailey’s
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem

Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een brownievorm met bakpapier en vet licht in. De kwast door de pan halen waarin je de boter smelt is al ruim voldoende.

Doe de gesmolten boter in een kom, voeg de suiker, cacaopoeder en het zout toe en roer door elkaar. Het mengsel lijkt nu wat korrelig. Roer de vanille en Bailey’s erdoor. Voeg 1 ei toe en roer goed door het mengsel voor je het tweede toevoegt. Roer er ook goed doorheen.

Wanneer het mengsel dik en glanzend is, voeg de bloem toe. Roer erdoor tot de bloem volledig opgenomen is. Sla de lepel er een paar keer krachtig doorheen, en doe het mengsel over in de bakvorm. Strijk glad en bak 20 tot 25 minuten, afhankelijk van hoe je je brownies wilt hebben. Als er nog een paar kruimels aan een satéprikker zitten is het perfect.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

  • 50 gram boter, gesmolten
  • ¼ theelepel vanille extract
  • 1/8 theelepel zout
  • 200 gram poedersuiker
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels Baileys’s
  • 1 eetlepel melk
  • Grof zeezout, voor garnering

Doe alle ingrediënten, behalve het zout, in een kom en klop door elkaar met een garde. Als het mengsel dik en glanzend is, is het klaar. Smeer over de brownies en bestrooi met wat grof zeezout. Snijd in vierkantjes en serveer, het liefst met een glas Bailey’s.

Deze brownies worden niet gemaakt met chocolade, maar met cacaopoeder. Dat doet aan de smaak niets af. Het maakt het wel goedkoper en zeer makkelijk om te maken. Je hebt geen mixer nodig, alleen een kom, een pollepel en wat kracht. 20 minuten oventijd toevoegen, en het is alweer voor elkaar! Een perfecte variatie als je van brownies houdt!

Laat je me weten wanneer je ze hebt gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Liefs, Sifra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *