Salades zijn geweldig! Je kunt er zóveel kanten mee op dat het mogelijk is om elke dag salade te eten. Nu de zomer in aantocht is, doe ik dat ook bijna elke dag. Het is ook gewoon lekker makkelijk: sla, wat groente en misschien wat fruit, mengen en klaar. Bijna klaar. De dressing! Nu zijn de kant-en-klare dressings die je in de supermarkt kan kopen nogal beperkt. De mogelijkheden zijn talrijk: kant-en-klaar in een fles, in poedervorm die je aanmaakt met wat olie, of die kleine bakjes uit het koelvak. Wat nou écht heel lekker is: zelf maken. Wanneer je zelf je dressing maakt heb je altijd voldoende voor de salade die je gepland hebt voor je lunch of avondeten. Nog beter: je houd niet teveel over. Dan kun je elke keer een dressing maken die je lekker vindt en die past bij de salade die je eet. Mijn persoonlijke favoriet is een dressing op basis van yoghurt, een klein beetje mayonaise en wat kruiden: yoghurt-kerrie dressing. Deze heb ik gemaakt voor de salade met broccoli.

Genoeg voor een salade voor 2 tot 3 personen.

  • 3 eetlepels mayonaise (eventueel zelfgemaakt)
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 2 theelepels kerrie
  • Peper en zout

Meng de ingrediënten in een beker met een vork of een kleine garde. Druppel met een lepel over de salade en serveer.

Dressing kun je op vele manieren maken, maar 2 springen er toch wel uit: yoghurt en olijfolie. Dit is de basis voor je saladedressing. Voeg daarbij wat water (in geval van olijfolie) of wat mayonaise (in geval van yoghurt) en je hebt een dressing.

Zelf voeg ik graag wat versgemalen peper en wat zout toe. Daarnaast is een smaakmaker als kerrie of paprika erg lekker. Maar wat denk je van dille? Vooral geweldig bij een salade met vis. Of misschien peterselie? Gebruik vooral wat je lekker vindt! Proef vooraf, voeg nog wat peper of zout toe, en mik de dressing over de salade. Moeilijker is het niet!

In dit geval gebruik ik magere yoghurt om de dressing mooi vloeibaar te maken, maar volle yoghurt kan ook. In deze dressing kan ik aanraden om een theelepel (gedroogde) peterselie toe te voegen.

Wat is jouw favoriete dressing?

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *