yoghurt met fruit en muesliLaatst had ik op de markt vers fruit gekocht. Blauwe bessen en aardbeien onder andere. En dat betekende yoghurt met fruit voor ontbijt! In de smoothies gebruik ik makkelijk bevroren fruit, maar in de yoghurt om gewoon zo te eten vind ik dat minder lekker. Dus winter is voor smoothies, omdat er dan veel minder vers fruit te verkrijgen is voor een fatsoenlijke prijs. En de zomer is voor yoghurt met vers fruit. Maar de prijzen waren redelijk op de markt onlangs, en omdat ik een fruitsapje voor mijn ouders wilde maken, kocht ik dus vers fruit.

In de zomer zijn de blauwe bessen en aardbeien lekkerder, maar dit was ook niet verkeerd! En dan met eigen gemaakte muesli, nou, dat kan ik elke dag wel eten… Op de foto zie je maar 2 aardbeien, maar dat komt omdat ze echt enorm groot waren! Dus als je wat kleinere hebt, gewoon wat meer gebruiken. 🙂

yoghurtbowl ingrYoghurt met fruit en muesli

Voor 1 kom.

  • 250 ml yoghurt
  • handje blauwe bessen
  • 1 banaan
  • enkele aardbeien
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • handje muesli

Doe de yoghurt in een kom. Snijd de banaan in plakjes en de aardbei in stukjes. Voeg toe aan de yoghurt. Voeg de overige ingrediënten toe. Eet smakelijk!

 

yoghurt met fruit en muesli in komOntbijt vind ik een lastige maaltijd. Je moet wel wat eten, maar je wilt ook niet teveel gedoe. Daarnaast wil je ook niet elke dag hetzelfde eten, dus afwisseling is gewenst. Ik ben echt een fan van smoothies, vooral omdat je die ook in een reisbeker kunt doen en op die manier onderweg naar je werk je ontbijt kunt nuttigen. In de weekenden wil ik nog wel eens wafels maken of broodjes afbakken, maar doordeweeks vind ik dat teveel gedoe. Dan val ik al snel terug op crackers met kaas of pindakaas, maar daar ben ik snel klaar mee. Een kom yoghurt met fruit draagt bij aan de afwisseling, is snel klaar te maken en je kunt er eindeloos mee variëren! Andere soorten fruit, andere muesli, noem maar op! Ik kan niet wachten tot het weer zomer is, zodat ik eindeloos kan wisselen met fruit. Wat vind jij lekker in de yoghurt?

Liefs, Sifra

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *