tropische smoothie in glasDe zon in een glas. Daar heb ik nu wel zin in met dit verschrikkelijke weer van de afgelopen dagen. Ik ben al niet een type die het goed doet bij regenachtig en koud weer… Ja, bij de houtkachel met een goed glas rode wijn en een boek. Dan houd ik het wel vol. Maar zet mij maar in Frankrijk neer, dan ben ik op mijn best. 😉

Met dit weer kunnen we wel een tropisch drankje gebruiken vond ik. Als ontbijt. De dag kun je niet beter beginnen lijkt me. 🙂 Dus hier een recept voor een top smoothie! Alleen al van de kleuren wordt ik vrolijk. En dan heb je hem nog niet eens geproefd! Wanneer je, net als ik, wel wat vrolijkheid kunt gebruiken op een druilerige doordeweekse ochtend: neem deze smoothie. Succes gegarandeerd.

tropische smoothie ingrediëntenSmoothie – banaan mandarijn mango sinaasappel

Voor een groot glas zonneschijn.

  • 1 banaan
  • 2 mandarijnen
  • 2 sinaasappels
  • 150 gram mango (vriesfruit is prima)
  • 150 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chia seed pudding

Pers de mandarijnen en de sinaasappels uit. Doe het sap samen met de overige ingrediënten in een blender en pureer tot een smoothie. Proost!

 

tropische smoothie bannerIn dit recept is alleen het sap van de sinaasappels en mandarijnen gebruikt om de smoothie vloeibaar te houden. De vellen van de partjes van de vruchten maken het drankje vrij dik, en dat drinkt niet lekker. Daarbij zit hier ook banaan in, en die maakt het geheel al wat smeuïger.

Variaties zijn natuurlijk mogelijk. De lijnzaad en chia seed pudding kun je achterwege laten. Maar als je echt dat tropische smaakje wilt, voeg dan in ieder geval die laatste wel toe. De yoghurt is door van alles te vervangen. Kokosmelk doet het hier vooral goed. Maar probeer uit. Zelf heb ik standaard magere yoghurt in huis, maar amandelmelk wil ik ook nog wel eens gebruiken.

Liefs, Sifra

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *