nutellakoffie ingrediënten 2Met het vieze weer van de afgelopen dagen krijg ik trek in iets dat me door en door verwarmt. Buiten is het koud en nat, en er staat een snijdende wind. Binnen op de bank opgekruld zitten met een boek (en een dekentje) is niet voldoende. Troost. Dat hoort erbij. Dus maak ik een grote mok Nutellakoffie voor mezelf. Ik warm mijn handen aan de mok, ruik de vanille, proef de hazelnoot en eventjes is het helemaal niet meer erg dat het buiten zulk troosteloos weer is.

Een koffie verkeerd met Nutella en een beetje vanillesiroop. Beter dan dat wordt het niet. Geloof me. Zelfs mensen die niet van koffie houden hebben dit geprobeerd en vonden het lekker. Dus gewoon eens proberen!

De vanillesiroop kun je in de supermarkt vinden in het schap van de koffie. En de rest heb je vast wel in huis. 🙂

nutellakoffie ingrediëntenNutellakoffie

Voor een grote mok overheerlijke koffie.

  • 150 ml warme koffie
  • 150 ml hete melk
  • 1 eetlepel Nutella
  • 1 eetlepel vanillesiroop
  • 1/4 theelepel zout

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mok en roer goed door. Enjoy!

 

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het al een hele tijd niet meer heb gemaakt. Op de een of andere manier heb ik voldoende aan een ‘gewone’ koffie verkeerd. Maar laatst kwam deze weer in me op en ik heb het met plezier gemaakt. Het is super simpel, want het neemt nauwelijks meer tijd dan een gewone kop koffie maken, maar het is zoveel meer dan dat. Hazelnoot, chocolade en vanille. Heerlijk gewoon.

nutellakoffieDe zout is om de smaak van de chocolade naar voren te laten komen. Deze valt anders wat weg in de vanille. Maar je kunt het natuurlijk achterwege laten als je het niet lekker vindt. Maar maak hem de eerste keer met het zout, dan wil je niet meer anders!

Wat voor dranken zou jij graag zien hier op sifrakookt.nl? En laat je me even weten wat je ervan vindt wanneer je het hebt gemaakt? Op facebook.com/sifrakookt of instagram #sifrakookt kun je een berichtje en een foto achterlaten. Lijkt me tof om van je te horen!

Liefs, Sifra

 

 

 

 

One thought on “Nutellakoffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *