smoothie amandelmelk banaan kiwi geserveerdSmoothies vind ik heerlijk. Ze zijn makkelijk te maken, je kunt er eindeloos mee variëren, en ze zijn gewoon cool. 🙂 Het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst een smoothie heb gepost, dus ik vond het weer eens tijd voor een smoothie op de site.

In het dagelijks leven eet/drink ik regelmatig smoothies, maar om die nu allemaal met je te delen vind ik wat ver gaan. Maar deze wilde ik je absoluut niet onthouden! Het is een heerlijke smoothie voor een super start van je dag. Door het gebruik van amandelmelk, in plaats van magere yoghurt, is er ergens in de verte een nootachtig smaakje te bespeuren, wat de smoothie een heerlijke diepte geeft.

Over het algemeen maak ik mijn smoothies met magere yoghurt, omdat ik persoonlijk van mening ben dat het gewoon een lekkere smoothie maakt. Maar ik probeer natuurlijk ook te variëren, en dan niet alleen met het fruit dat ik gebruik. Zo is deze smoothie op basis van amandelmelk, wat een heerlijke variant geeft.

smoothie amandelmelk banaan kiwiingrSmoothie – amandelmelk banaan kiwi

Voor 1 groot glas.

  • 250 ml amandelmelk
  • 1 rijpe banaan
  • 2 rijpe kiwi’s
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chia seed pudding

Mik alles bij elkaar in de blender en pureer tot een drinkbare substantie. Enjoy!

smoothie amandelmelk banaan kiwi in glasDit is een voorbeeld van een heel simpele smoothie. Het fruit is vers en niet uit de diepvries, wat de smaak natuurlijk ten goede komt. Banaan en kiwi zijn twee verschillende fruitsoorten met elk een eigen smaak. De banaan maakt de smoothie romig, de kiwi geeft een frisse noot. Daarbij komt het nootachtige van de amandelmelk, en dat maakt deze smoothie tot 1 van mijn favorieten!

Ik probeer te variëren in het gebruik van de basis van de smoothies: magere yoghurt, amandelmelk, rijstmelk, kokosmelk, noem maar op! En dan kun je natuurlijk ook nog variatie aanbrengen in het gebruik van het fruit. Nu de zomer eraan komt kan ik niet wachten om op de markt verse aardbeien en bessen en ander fruit in te slaan! Door de komst van het verse fruit in de zomer zal ik de komende tijd weer wat vaker een smoothie recept posten, met vers fruit! Welk fruit of ander ingrediënt zie jij graag voorbij komen in een smoothie?

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *