MM - pasta met prei en erwtjes geserveerdVorige week was het Pasen en vandaar heb ik geen Makkelijke Maandag Maaltijd gepost. De maandag was ik vrij van mijn werk en ik heb genoten van een heerlijk lang weekend waarin ik veel tijd met familie heb doorgebracht. Uitslapen, uitgebreid ontbijten, een wandeling op zijn tijd en vooral veel quality time doorbrengen met je naasten is voor mij de perfecte invulling van dergelijke dagen.

Ondertussen zijn we alweer een week verder, en is het gewone leven alweer in volle gang! Dat betekent ook weer werken op maandag en afkicken van het weekend. Tijd voor terug in het wekelijkse ritme, gezonde(re) maaltijden en alle dingen die daarbij komen kijken. Om de start van de week zo makkelijk mogelijk te laten verlopen heb ik een maaltijd voor je in elkaar gedraaid die je niet meer tijd kost dan 20 minuten en waarmee je 4 hongerige personen prima kunt voeden.

MM - pasta met prei en erwtjes ingrMakkelijke Maandag – Pasta met prei en erwtjes

Voor 4 tot 5 personen.

  • 500 gram spaghetti
  • 450 gram erwtjes
  • 200 gram zure room
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel wat geraspte kaas

Kook de pasta in ruim water met wat zout gaar.

Snijd de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij zacht is. Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Voeg toe aan de ui en fruit mee.

Wanneer de prei zacht is, voeg de Provençaalse kruiden en wat zout toe, en wees royaal met grof gemalen peper. Roer door.

Voeg de zure room toe en warm goed door.

Voeg de erwtjes toe en roer erdoor. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en roer het geheel goed door.

Wanneer de pasta klaar is, giet af, en voeg toe aan de saus. Roer goed door en serveer met geraspte kaas.

 

MM - pasta met prei en erwtjes in komEen gebakken witvisje smaakt hier heerlijk bij! Maar wanneer je geraspte kaas als Pecorino Romano of Parmezaanse kaas gebruikt, is dat absoluut geen must.

Het mooie van deze pasta is dat de kleur van je bord spat, het je een lentegevoel geeft, en het ook nog eens super makkelijk te maken is! Ui en prei snijden en wat roeren, meer hoef je eigenlijk niet te doen. 20 minuten kost het je. Makkelijker kan ik het niet voor je maken.

Laat je me weten wat je ervan vindt? Tag #sifrakookt op instagram, of deel je bevindingen via Facebook. 🙂

Fijne maandag en tot snel!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *