In opvolging van de yoghurt-kerrie dressing heb ik hier een recept voor knoflookdressing. Niet iedereen is gek op knoflook, maar ik gebruik het zelf erg graag. Het geeft een kick in gerechten en het is nog heel gezond ook. Vooral over de salade met broccoli is deze knoflookdressing erg lekker!

Gelukkig kun je in de winkel gehakte knoflook kant-en-klaar kopen, en hoef je dus niet altijd verse knoflook te gebruiken. Vooral voor deze dressing is dat erg makkelijk!

Deze dressing is vrij dik van structuur, waardoor de salade een lekker laagje krijgt, maar niet drijft in het vocht. Omdat de knoflook niet fijn genoeg gehakt kan worden, gebruik ik de staafmixer om de knoflookdressing mooi glad te maken. Met nog geen 20 seconden heb je de perfecte dressing!

Voldoende dressing voor een salade voor 2-4 personen.

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 flinke theelepel gehakte knoflook (of 2 tenen verse knoflook)
  • 2 theelepels peterselie

Doe alle ingrediënten in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Serveer over een (groene) salade met veel komkommer.

Bij warm weer eet ik graag salades. Het is een heerlijk lichte maaltijd voor warme dagen. Juist omdat ik veel salade eet wil ik graag variëren. Dit kan met ingrediënten, maar ook met de dressing! Door te proberen en experimenteren ontwikkel je uiteindelijk de perfecte samenstelling voor een dressing die jij lekker vindt.

Het mooie aan deze knoflookdressing is dat je kunt variëren in de smaak! Ben je niet gek op knoflook? Gebruik dan wat minder. Denk er wel om bij het proeven dat de smaak veel minder sterk is wanneer je er een salade mee aankleedt! De knoflooksmaak kan te sterk lijken, maar het komt allemaal goed in combinatie met een salade.

Peterselie gaat de welbekende “knoflookadem” tegen, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken! 😉

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *