pasta met broccoli en parmezaanse kaas in komMet pasta kun je mij altijd blij maken. En met een kaassaus kun je niet snel verkeerd gaan. Over het algemeen probeer ik het wel gezond te houden, en ook hier zitten veel vitamines in. Dus pasta met broccoli en Parmezaanse kaas en lente-ui. Heerlijk comfort food voor doordeweek.

Doordeweeks kook ik niet al te ingewikkeld. Wat groenten en vlees snijden en een maaltijd in elkaar draaien is eigenlijk alles wat ik doe. Doordeweeks heb ik niet het geduld of de tijd om uren in de keuken te staan, dus houd ik het makkelijk. Dat betekent natuurlijk niet dat het ongezond hoeft te zijn.

Koken werkt therapeutisch. Laatst voelde ik me wat onbestendig en heb ik dit gerecht gemaakt. Met dat ik aan het eten was merkte ik dat ik me beter voelde. Met complete aandacht bezig zijn met eten werkt bij mij therapeutisch en helend. Dat het eten lekker was hielp natuurlijk ook 😉

Pasta met een saus van Parmezaanse kaas, veel lekkerder wordt het niet. Hoewel erg lekker, probeer ik het ook gezond te houden. En dat betekent groenten. In deze pasta heb ik broccoli en lente-ui verwerkt, dus met die vitamientjes zit het wel goed.

pasta met broccoli en parmezaanse kaas ingrPasta met broccoli en Parmezaanse kaas

Genoeg voor 3 personen.

  • 250 gram penne pasta
  • 400 gram broccoli
  • 4 à 5 lente-uitjes
  • 250 gram kipfilet
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 3 takjes verse tijm (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Breng een grote pan water aan de kook.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stam in schijfjes.

pasta met broccoli en parmezaanse kaas ingr gesnedenKook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 7 minuten de broccoli toe en kook mee.

Snijd de kip in stukjes, de lente-ui in schuine ringen en de tijm fijn. Rasp de kaas.

Verwarm de olie in een pan op hoog vuur en bak de kip goed aan. Voeg de lente-ui en de kruiden toe en bak even mee.

Voeg de slagroom toe en draai het vuur laag. Roer goed door tot het warm is. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot het is gesmolten.

Giet de pasta en broccoli af en voeg toe aan de saus. Roer goed door elkaar en serveer met wat extra geraspte kaas.

 

pasta met broccoli en parmezaanse kaas geserveerdToevallig had ik wat verse tijm en daarom heb ik dat hier gebruikt. Dit kun je ook heel goed weglaten. Het makkelijke van het koken met broccoli is dat je het mee kookt met de pasta. Geen gedoe met extra pannen op het gasfornuis.

Doordeweeks comfort food. Anders kan ik het niet omschrijven. Simpel genoeg voor doordeweeks, vooral wanneer je zin hebt in eten dat je verwarmt en omarmt. Oh, en het kost je maak 20 minuten van je tijd. 🙂

Liefs, Sifra

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *