MM - Bulgur met groenten en chipolata geserveerdHet is alweer maandag! Wat gaat de tijd toch snel. De week is alweer in volle gang, en dat betekent afspraken, werk, sport en andere dingen die tijd vragen. Dan gaan we niet al te moeilijk doen met koken, of wel? Maandag is voor makkelijk en snel. Maar dat hoeft niet meteen ongezond te betekenen! Daarom vandaag weer een recept in de Makkelijke Maandag-serie. Afwisseling en gezond, dat vind ik belangrijk. Daarom vandaag: bulgur met groenten en chipolata.

Bulgur lijkt wat op rijst qua structuur, maar ook qua bereidingswijze. Lekker makkelijk dus! De smaak is wat nootachtig en daarom is bulgur perfect als ingrediënt voor een salade.

Vandaag doen we niet moeilijk, want het is tenslotte Makkelijke Maandag. Daarom bakken we wat groentes, koken we bulgur en mengen dat door elkaar. Met een worstje ernaast is het een heerlijke maaltijd die niet teveel moeite kost, maar je wel gezond laat eten.

Makkelijke Maandag – Bulgur met groenten en chipolata

MM - Bulgur met groenten en chipolata ingrGenoeg voor 3.

  • 150 gram bulgur
  • 400 gram gemengde groenten
  • 6 chipolata worstjes
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Doe de bulgur met ruim water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht wanneer het kookt, en laat de bulgur in 10 minuten zachtjes gaar koken. Giet het overtollige water eraf.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de groenten op halfhoog vuur gaar. Roer regelmatig. Voeg na 5 minuten de kruiden en specerijen toe. Een theelepeltje knoflook kan hier erg goed bij.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de worstjes op halfhoog vuur rondom bruin.

Voeg de bulgur toe aan de groenten en schep door elkaar. Serveer met de worstjes.

 

MM - Bulgur met groenten en chipolata in komZelf doe ik eigenlijk overal knoflook bij, zo ook hier. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Ik had nog wat cherrytomaatjes over van een ander gerecht, en die heb ik hierbij geserveerd. Erg lekker voor een frisse kick ter aanvulling van het nootachtige van de bulgur. Komkommer zou ook lekker zijn hierbij. Maar dat is natuurlijk aan jou.

Dit recept is erg makkelijk aan te passen. Bak in stukjes gesneden kipfilet mee met de groenten, of serveer met halloumi of geitenkaas. Vega kan natuurlijk ook! Doe er dan wat meer groenten bij en laat de worstjes achterwege. Heb je een idee maar weet je niet of het kan of lukt? Stel je vraag hieronder en ik geef je antwoord. Ook kun je met je vraag terecht op de facebook pagina. Besluit je het gerecht te maken? Tag me op instagram met #sifrakookt. Vind ik leuk. 😉

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *