MM - garnalencurryDe eerste dag van de week is op de één of andere manier niet mijn favoriete dag om te koken. In het weekend kook ik graag, en neem ik er ook de tijd voor. Maar op maandag moet ik me er soms echt toe zetten om een maaltijd in elkaar te draaien. En omdat ik hierin niet de enige ben, ben ik deze serie ‘Makkelijke Maandag’ begonnen. Deze maaltijd is alweer de 7e (!) in deze serie! Wat gaat de tijd toch snel.

Goed, op maandag lig ik liever languit op de bank, of, in de zomer, zit ik liever op het balkon, te genieten van het lekkere weer wanneer ik thuiskom van het werk. Daarom heb ik vandaag ook weer een gerecht voor je in de ‘Makkelijke Maandag’-categorie. 🙂

Vandaag gaan we voor een eigengemaakte curry met garnalen en kokosmelk. En groenten natuurlijk! Want een gezonde maaltijd is de eerste dag na het weekend bij mij vaste prik. Dat betekent natuurlijk niet dat je dit gerecht niet in het weekend kunt maken. 🙂

Het is super makkelijk: garnalen bakken, groenten bakken, bij elkaar in de pan doen, kokosmelk erbij en je curry is klaar. Oh, en rijst koken, maar dat gaat eigenlijk vanzelf.

MM - garnalencurry ingrediëntenMakkelijke Maandag – Curry met garnalen

Smulpartij voor 2 tot 3 personen.

 • 2 kopjes rijst
 • 225 gram gepelde garnalen
 • 250 gram gemengde groenten
 • 50 gram verse spinazie
 • 2 theelepels zout
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
 • 1 theelepel gemalen chilivlokken
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 blik kokosmelk (400 ml)
 • 4 eetlepels olijfolie

Doe de rijst met 3 kopjes water en de helft van het zout in een pan. Roer door en breng aan de kook. Kook in 20 minuten droog.

MM - garnalencurry garnalenDoe 2 eetlepels van de olijfolie in een wok. Voeg de helft van de kurkuma, ketoembar, chili en oregano erbij en roer door elkaar. Verwarm op laag vuur tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de garnalen toe en zet het vuur hoog. Bak in een minuut of 4 gaar. (Indien je de garnalen bevroren toevoegt komt er veel vocht vrij, dat kun je afgieten in een kom, zodat de garnalen lekker bakken.)

Doe de garnalen op een bord en zet de pan terug op het vuur. Verwarm de overige 2
eetlepels van de olijfolie en bak de groenten op hoog vuur lekker aan voor ongeveer 5 minuten. Voeg de rest van de specerijen en de resterende theelepel zout toe en roer erdoor.

Zet de pan op een kleine pit op laag vuur en voeg de kokosmelk toe. Breng langzaam aan de kook. Voeg, wanneer het rustig kookt, de garnalen toe. Roer goed door. Laat het geheel heel rustig koken tot de rijst klaar is.

Wanneer de rijst klaar is, roer door. Voeg de spinazie toe aan de curry en roer erdoor. In 2 minuten slinkt de spinazie aanzienlijk en is de curry klaar.

Serveer in een kom met de rijst.

 

MM - garnalencurry klaarAlle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de supermarkt en naar eigen smaak aan te passen. Geen gedoe met uitzoeken van currypasta, want je maakt het helemaal zelf! Dus ook geen gedoe met E-nummers en toevoegingen, maar wel een heel gezonde en lekkere maaltijd op tafel. En dat in 20 minuten!

De garnalen kun je natuurlijk ook vervangen door kleine garnaaltjes of kip als je dat lekkerder vindt. De groenten kun je aanpassen aan eigen smaak, en wanneer je dat wilt kun je specerijen en kruiden toevoegen en/of vervangen. Dit gerecht is heel makkelijk, maar ook heel makkelijk aan te passen naar eigen smaak.

Veel plezier met dit heerlijke gerecht en fijne week!

Liefs, Sifra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *