makkelijk ontbijtWanneer je wel wilt ontbijten, maar totaal geen zin hebt in moeilijk gedoe op de vroege morgen, dan is dit een ontbijt voor jou. En voor mij trouwens ook, want ik kan nou niet zeggen dat ik op m’n best ben ’s ochtends. In het weekend ben ik geweldig hoor, maar dan ben ik uitgeslapen. Doordeweek? Eerst koffie. Dan wat rustig ontbijt. En dan mag je tegen mij praten. 😉

Goed, terugkomend op het ontbijt. Brood ligt bij mij standaard in de vriezer, dus dat is geen optie voor een snel en makkelijk ontbijt. Veel te veel gedoe met ontdooien enzo. Smoothie? Ja, lekker! Maar soms gewoon geen zin in. Dan val ik al snel terug op fruit. Maar ik ga niet een banaan eten en dat ontbijt noemen. Laten we even reëel blijven. Ontbijt moet een beetje body hebben, anders kun je net zo goed meteen weer terug naar bed gaan. Snelle suikers als cornflakes en jus d’orange? Nee, want dan weet ik zeker dat ik bij de snoepautomaat sta om 10u. Wat blijft dan over? Yoghurt met muesli. Muesli op. Gelukkig is er altijd fruit in huis. 🙂 Met alleen een appel en een banaan kom je al heel ver, maar ik had toevallig wat dingetjes over om een goed ontbijt mee te maken.

Simpeler kan ik het echt niet maken: yoghurt in een kom, wat fruit in stukken gesneden erbij, en klaar ben je! Ik heb wat honing toegevoegd, omdat het fruit nog niet echt op smaak is deze tijd van het jaar, en ik eet geen yoghurt zonder het overbekende lijnzaad, maar yoghurt en fruit is een goed ontbijt. Het helpt me altijd makkelijk de ochtend door, zonder zin in tussendoortjes te krijgen. Ideaal vind ik.

makkelijk ontbijt ingredientenMakkelijk ontbijt

Yoghurt met fruit, voor 1 persoon.

  • 250 ml yoghurt
  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • 1 handje blauwe bessen
  • 2 grote of 5 kleine aardbeien
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel honing en/of chia seed pudding

Doe de yoghurt in een kom. Voeg de honing en de lijnzaad toe als je deze gebruikt. Roer goed door.

Verwijder de schil van de banaan en snijd in plakjes boven de yoghurt. Schil de kiwi, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de yoghurt. Verwijder de kroon van de aardbeien en snijd in stukjes en voeg ook toe. Strooi de blauwe bessen eroverheen.

Eet smakelijk!

 

Wanneer je muesli hebt gemaakt, kun je daarvan natuurlijk ook wat aan de yoghurt toevoegen. Maar fruit alleen werkt ook prima. Wil je variatie? Snijd een halve appel in stukjes en combineer dat met muesli en yoghurt. Banaan en mandarijn is ook een goede combinatie! In de zomer eet ik graag bramen, frambozen, blauwe bessen en aardbeien. Dat is dan ook echt zomerfruit. Of meloen! Met 1 meloen kun je de hele week je yoghurt versieren, het liefst in combinatie met nog wat ander fruit of zelfgemaakte muesli. Maar dat is voor de zomer. Oh, wat heb ik zin in de zomer!

Hoe eet jij je ontbijt het liefst? Of ontbijt je liever niet?

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *