MM - couscous met groenten en geitenkaas geserveerdEten met 15 minuten op tafel? Het kan met deze couscous met groenten en geitenkaas! Super snel, gezond, maar ook heel makkelijk! Je hoeft bijna niets te doen, afgezien van wat roeren. Lees snel verder, dan vertel ik je hoe je binnen 15 minuten een gezonde maaltijd op tafel zet.

Dit gerecht is vegetarisch, dus geschikt voor iedereen. Voor veganisten: laat de geitenkaas achterwege. Couscous wellen, groenten bakken met wat kruiden, door elkaar mengen. Meer is het niet. Maar het is wel gezond en ook nog eens lekker! Koken hoeft dus echt niet moeilijk te zijn, zoals ik wel vaker zeg. Dus stap de keuken in en maak deze Makkelijke Maandag Maaltijd.

 

MM - couscous met groenten en geitenkaas ingrediëntenCouscous met groenten en geitenkaas

Voor 2 personen.

  • 100 gram couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 gram gemengde groenten
  • 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram geitenkaas

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Voeg de groenten toe en bak op halfhoog vuur onder af en toe roeren. Voeg na 5 minuten de kruiden toe, en bak even mee. De totale baktijd van de groenten is ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de groenten die je gebruikt.

MM - couscous met groenten en geitenkaas couscous wellenBreng 200 ml water aan de kook. Of zet de waterkoker aan en meet 200 ml af wanneer je het toevoegt aan de couscous.

Doe de couscous in een kom met het bouillonblokje. Voeg 200 ml gekookt water toe en roer door. Dek af met een klein bordje en laat 5 minuten staan.

Snijd de geitenkaas in blokjes.

Haal het bord van de couscous wanneer de 5 minuten voorbij zijn, roer door met een vork en voeg toe aan de groenten. Roer door elkaar heen. Zet het vuur uit, schep het mengsel in 2 kommen en verdeel de geitenkaas eroverheen.

Eet smakelijk!

 

MM - couscous met groenten en geitenkaas in komOmdat er geen vlees gebruikt wordt in dit gerecht is het veel sneller klaar dan wanneer je wel vlees zou gebruiken. En dat kan natuurlijk ook! Bak dan het vlees even aan in de olie, voeg dan de groenten toe en bak nog een kwartier onder regelmatig roeren. Je kunt er natuurlijk ook vis bij eten. Bak die dan apart.

Er zijn hier veel variaties mogelijk, alleen al in de keuze van de gemengde groenten. Experimenteer en varieer! Voeg kipfilet toe of gebruik een andere soort bouillon. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar de dingen kiest die jij lekker vindt. Dat is iets wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Een hele fijne week gewenst!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *