Wanneer je graag salades maakt, maar altijd kant-en-klare dressing gebruikt, is de mogelijkheid dat het saai wordt aanwezig. Zelf maak ik graag mijn eigen dressing, want op die manier kan ik de dressing helemaal op mijn eigen smaak aanpassen. En een bijkomend voordeel is natuurlijk dat het supervers is, je weet wat erin zit (geen vage E-nummers of verdikkingsmiddelen), en ik kan zoveel maken als ik zelf nodig heb. Hierdoor wordt het nooit saai om salades te eten.

In opvolging van de knoflookdressing en yoghurt- kerrie dressing, geef ik je hier het recept voor een honing-mosterd dressing. Ik zeg bewust EEN, want er zijn zoveel soorten honing-mosterd dressing, dat je er altijd wel een kunt vinden jij lekker vindt. De dressings die ik eerder met je gedeeld heb op mijn blog, waren op basis van yoghurt en mayonaise. Deze dressing heeft een basis van olijfolie. Dat geeft een heel andere smaak, en ook een andere structuur. Maar het is de afwisseling die het eten lekker (en ook leuk!) maakt.

Voldoende dressing voor 4 personen

  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 3 tot 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels verse peterselie

Hak de peterselie zeer fijn. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een beker met deksel, of een afsluitbaar glazen potje. Schud flink door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Serveer over een salade of broodje zalm.

In dit recept gebruik ik grove mosterd, omdat ik dat leuk vind staan. Maar het kan zijn dat je dat niet lekker vind. Gebruik dan gladde mosterd. Pas het aan naar je eigen smaak. Indien je mosterd in huis hebt: maak daar eens dressing mee. Kijk wat je anders zou willen hebben. Pas dat de volgende keer aan en blijf vooral proeven en proberen!

Honing-mosterd dressing is een standaard in de horeca en een klassieker. Daarom is het leuk om te weten hoe je het zelf maakt. Ook al koop je volgende keer weer een fles kant-en-klare dressing, omdat het zo makkelijk is. 🙂 Geen probleem. Doe vooral wat bij jou past, dat maakt het leuk! Maar probeer het in ieder geval één keer zelf te maken. Dan zal je zien dat het net zo makkelijk is als een fles kopen.

Fijne dag!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *