Als je wilt trakteren op je werk, er niet teveel moeite voor wilt doen maar wel graag complimenten ontvangt, dan is dit recept voor jou! Je roert een paar dingen door elkaar, giet het in een vorm, en klaar ben je! Nou, makkelijker kan het niet. En lekker dat het is!

Toen ik het voor het eerst maakte heb ik natuurlijk wat meegenomen naar mijn werk. Ik kreeg heel veel complimenten. Echt waar! Er waren zelfs collega’s die me vroegen wat ik ging doen het weekend, omdat, als ik me verveelde, wel weer “die lekkere fudge” kon maken. Alsof ik me ooit verveel in het weekend… 😉

Soms heb je gewoon zin om iets lekkers te maken, zonder meteen heel veel stappen van een recept door te lopen, of een berg afwas te veroorzaken. Daarvoor is er de koelkast uitgevonden! In de koeling kun je ge-wel-di-ge dingen maken, waarvan iedereen ondersteboven raakt. Cheesecake natuurlijk, maar dus ook fudge.

Omdat je deze fudge zelf maakt zal hij heel anders smaken dan je gewend bent. Minder zoet en veel zachter. Deze fudge bewaar je dan ook in de koelkast. Omdat er in de fabrieksversie heel veel suiker zit, is de fudge makkelijk houdbaar buiten de koeling. Wanneer je het zelf maakt, doe je aanpassingen en zal je soms concessies moeten doen. Maar het is het in deze situatie echt ZO waard!

Bailey’s fudge

  • 500 gram melkchocolade
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 90 ml Bailey’s

Zet een kom op een pan met een klein laagje zachtjes kokend water. Doe de chocolade met de gecondenseerde melk in de kom. Laat de chocolade smelten, roer af en toe.

Bekleed een vierkante bakvorm met plastic folie.

Wanneer de chocolade gesmolten is, haal de kom van de pan. Voeg de vanille en de Bailey’s toe en roer het geheel goed door. Doe over in de bakvorm en laat opstijven in de koelkast. Dit duurt ongeveer 4 uur.

Snijd in kleine blokjes en serveer. Het liefst met een glaasje Bailey’s 😉

Bewaar de fudge, als je wat over hebt, in de koelkast.

Probeer het uit, kijk wat bij jou past en laat me weten wat je ervan vindt! Ik zie je creatie graag op Facebook of Instagram! #sifrakookt en natuurlijk @sifrakookt

Liefs, Sifra

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *