smoothie mandarijn mango kokosDe lente is officieel begonnen, maar het weer schijnt dat bericht nog niet te hebben gehad… Regen en wind, het lijkt wel herfst. En persoonlijk ben ik niet echt een fan van de herfst. Het heeft zijn charmes, absoluut, maar toch begin ik wel zin te krijgen in de lente.

Om alvast een beetje een zomergevoel te creëren heb ik hier een prachtige smoothie voor je! Mandarijn, mango en kokos. Wat denk je ervan? Het proberen waard?

Mandarijnen zijn er genoeg te vinden momenteel en ik moet eerlijk bekennen dat ik er gek op ben. Maar af en toe tref je mandarijnen die wat zurig zijn, en dat vind ik dan niet echt lekker om te eten. Omdat ik het zonde vond om ze weg te gooien, bedacht ik er een andere bestemming voor. Uitpersen en het sap gebruiken. Laatst had ik een glas vers mandarijnensap bij het ontbijt, heerlijk! De zure smaak was nergens te bekennen gelukkig. 🙂 Omdat ik nog mandarijnen over had, bedacht ik dat ik er wel een paar in een smoothie kon verwerken. Dus bij deze!

smoothie mandarijn mango kokos ingrediëntenSmoothie – mandarijn mango kokos

Voor 1 groot glas lentegevoel.

  • 6 mandarijnen
  • 125 gram mango, vers of diepvries
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel chia seed pudding
  • 1 eetlepel lijnzaad

Pers de mandarijnen en doe het sap in de blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Blend tot een smoothie. Enjoy!

 

smoothie mandarijn mango kokos in glasIn dit recept heb ik 6 mandarijnen gebruikt, maar dit waren kleintjes. Als je van die grote hebt, van die halve sinaasappels zeg maar, gebruik er dan 3 en kijk hoe je uitkomt. Je kunt natuurlijk altijd meer toevoegen, geen probleem. Het water is om de smoothie wat vloeibaarder te maken, gezien het nogal dik wordt door het gebruik van de kokos. De chia seed pudding en lijnzaad kun je natuurlijk achterwege laten. De lijnzaad gebruik ik zodat het wat vult en ik tot aan de lunch zonder tussendoortje kan. Dus als je denkt niet genoeg te hebben aan een smoothie, voeg wat lijnzaad toe. Dat maakt een heel verschil!

Ik was erg blij dat ik een andere bestemming voor de zurige mandarijnen heb kunnen vinden, want ik had er nogal wat! Dit is natuurlijk ook een mooie oplossing voor een smoothie als je geen zuivel eet of drinkt, omdat hier geen melk of yoghurt aan te pas komt.

Fijne dinsdag!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *