Een goede smoothie maken is eigenlijk heel simpel. Je kiest 1 of 2 ingrediënten, voegt wat vloeistof toe en voilà: een smoothie.

Dat wil niet zeggen dat iedereen het ook makkelijk vindt om een smoothie te maken. Want je moet toch maar weer bedenken welk fruit je vandaag gebruikt, en maak je ‘m met melk, yoghurt of water? Of heb je nog appelsap of sinaasappelsap?

Al met al kan het maken van een smoothie simpel zijn, maar ik kan me voorstellen dat het lastig is om een en ander zelf te bedenken. Daarom, en omdat ik smoothies natuurlijk erg lekker vind, heb ik hier weer een recept voor je.

Over het algemeen maak ik mijn smoothies graag met magere yoghurt. Dat creëert een romige, maar drinkbare smoothie. Vandaag deel ik een recept voor een heerlijk romige smoothie met je, op basis van karnemelk. Deze karnemelk heb ik zelf gemaakt. Het recept vind je hier.

Omdat ik zelf niet erg gek ben op karnemelk gebruik ik het eigenlijk alleen in smoothies en cakes. Het zoete van de kersen balanceert heel mooi met het zurige van de karnemelk.

Voor 1 groot glas

  • 250ml karnemelk
  • Een handje kersen
  • 1 golden kiwi

Snijd het vruchtvlees van de kersen van de pit af en doe in de blender. Snijd de kiwi doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg toe aan de kersen

Giet de karnemelk erbij en doe het deksel erop. Blend tot een glad geheel. Enjoy!

Ik wilde deze smoothie simpel houden. Normaal voeg ik nog wel eens chiazaad, lijnzaad en/of havermout toe, maar in deze smoothie is simpel het beste. De karnemelk combineert geweldig met de zoete kersen van het seizoen. De kiwi heb ik toegevoegd voor de vitaminen, maar daar kun je zelf een beslissing over nemen.

Natuurlijk kan dit recept aangepast worden naar alle smaken en zijn er mogelijkheden te over. Denk aan kiwi en witte (pitloze) druiven, of perzik en nectarine. Aardbei, framboos, braam, meloen, banaan, etc. Combineer twee fruitsoorten die je lekker vindt, schenk er 250ml karnemelk bij en blend. Klaar is je smoothie!

Ik hoop je hiermee een beetje inspiratie te hebben gegeven. Bij vragen kun je altijd een berichtje achterlaten hoor! Ik beloof dat ik reageer. Indien je het prettig vindt, kun je ook via facebook een berichtje sturen.

Een hele fijne week gewenst! Succes met de warmte.

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *