smoothie - aardbei druif amandelmelk geserveerdHet maken van een lekkere smoothie kan voor veel mensen een uitdaging zijn. Maar dat hoeft niet! Zelf kijk ik wat ik aan fruit en groente in huis heb en op basis daarvan maak ik een smoothie. Simpeler kan het niet. Dit keer had ik aardbeien over, en wat druiven. Voor de basis heb ik amandelmelk gebruikt, omdat dat simpelweg in de koelkast stond. Dus bij deze: een smoothie met aardbei, druiven en amandelmelk.

Natuurlijk is het handig om pitloze druiven te gebruiken wanneer je ze in de blender gooit, anders is de structuur van de smoothie niet erg lekker. Verder hoef je niet veel meer te doen dan de druiven met de ontkroonde aardbeien in een blender te mikken, te overgieten met wat melk en er een smoothie van te blenderen.

smoothie - aardbei druif amandelmelk ingrediëntenSmoothie – aardbei druif amandelmelk

Voldoende voor 1 grote smoothie.

  • 200 ml amandelmelk
  • een handje aardbeien
  • een flinke hand druiven
  • 1 eetlepel lijnzaad (optioneel)
  • 1 theelepel chiazaad (optioneel)

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een blender en meng tot een glad geheel.

Enjoy!

 

smoothie - aardbei druif amandelmelk in glasZo zie je maar dat een smoothie niet uit een waslijst aan ingrediënten hoeft te bestaan. Een basis (melk, yoghurt) en 1 of 2 soorten fruit en/of groente. Meer is het niet.

Zelf voeg ik lijnzaad en chiazaad aan mijn smoothies toe zodat de smoothie meer vult, en vanwege de voordelen van deze powerfoods. Maar die kun je makkelijk weglaten. Jij bepaalt.

Het is natuurlijk wel mogelijk om je smoothies uit te breiden. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een eetlepel chia seed pudding toevoegen. Dit heb ik standaard in de koelkast, en is voldoende voor ongeveer 10 smoothies. Meer fruit- en/of groentesoorten toevoegen kan natuurlijk ook. Vervang de helft van de melk of yoghurt eens door sinaasappelsap (wel zelf persen natuurlijk, dat is het lekkerst). Het sap van 2 sinaasappels is al voldoende, en je hoeft echt geen perssinaasappels te gebruiken hiervoor.

De zomer is de beste tijd om te experimenteren met smoothies, gezien al het verse fruit dat er beschikbaar is. Zo kun je lekker variëren en uitproberen wat voor jou werkt.

Wanneer je vragen hebt, let me know! Doe me een berichtje op de site, FB of Instagram, en ik denk met je mee!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *