kokoswafels, geserveerdWafels. Een onderschatte maaltijd in Nederland vind ik. In de VS zie je wafels veel meer dan bij ons. Met chocolade, met fruit, met siroop of ijs, zelfs met gefrituurde kip! Nu weet ik niet of die laatste nou zo’n geweldige combinatie is, maar 1 ding is zeker: ik ben fan van wafels. En deze kokoswafels zijn heerlijk!

Een paar jaar geleden heb ik een wafelijzer gekregen voor mijn verjaardag en sindsdien heb ik van alles uitgeprobeerd. De citroen-maanzaad wafels met ricotta zijn een persoonlijke favoriet, vooral geserveerd met banaan en maple syrup. Maar deze kokoswafels zijn ook erg lekker!

Ik ben gek op kokos. Je kunt het op zoveel manieren in je eten gebruiken, heerlijk gewoon. Wanneer je kokos wel lekker vindt, maar de smaak niet overduidelijk aanwezig wilt laten zijn: laat het kokosextract dan weg. Dan zijn de wafels ook erg lekker, maar neutraler van smaak. Met wat vers rood fruit (aardbeien!) en wat maple syrup of poedersuiker zijn ze geweldig!

kokoswafels ingrediëntenKokoswafels

Genoeg voor 16 stuks

  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 400 ml ongezoete kokosmelk
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel kokosextract (optioneel)
  • 75 gram ongezoete kokosrasp

Smelt de boter en laat afkoelen. Zet je wafelijzer aan.

Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout met een garde door elkaar in een grote kom.

Doe de eieren in een andere kom en klop los. Voeg de afgekoelde boter, de kokosmelk en het kokosextract toe en klop met een garde door elkaar. Roer de kokos erdoor.

Voeg het eimengsel bij het bloemmengsel en roer rustig door elkaar tot het net gemengd is. Roer niet teveel, want dan krijg je taaie wafels. Een klontje hier en daar is geen probleem.

Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer.

Serveer met rood fruit, banaan of simpel maple syrup.

 

kokoswafels, op bordDe wafels zijn niet erg zwaar, zoals de beroemde Belgische wafels, maar wat lichter van structuur. Wat ik heerlijk vind is de geraspte kokos erdoor. Dat geeft nét iets meer bite dan gewone “standaard” wafels, waardoor je ze ook heerlijk kunt toasten in een broodrooster. Mogelijkheden te over met deze fabuleuze wafels dus!

Dit recept maak nogal veel beslag; genoeg voor ongeveer 16 wafels. Het mooie van wafels is dat ze perfect in te vriezen zijn. Ik maak vaak een heel recept en vries de wafels per 2 in. Zo heb ik altijd een snack of een luxe ontbijt snel klaar. De wafels zijn in een paar minuten ontdooid. En warm smaken ze natuurlijk het lekkerst, dus lang leve de magnetron. Een minuutje op de hoogste stand en klaar zijn ze om afgemaakt te worden met fruit en ander lekkers.

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *