Om je energie na het sporten weer op peil te krijgen, is het verstandig om wat te eten. Maar vaak heb ik na het sporten geen zin om wat te eten en drink ik water. Water alleen is niet voldoende. Daarom grijp ik vaak naar een smoothie. Simpel te maken, perfect voor het aanvullen van je energie, maar ligt niet te zwaar op de maag. Deze gouden smoothie is heerlijk!

Met banaan voor energie, gouden kiwi voor vitamines en suiker, en kokoswater voor hydratatie, is deze smoothie het product van een gouden combinatie! Het brengt je energie razendsnel op peil, lest je dorst en is ook nog eens super lekker!! En lekker simpel natuurlijk 😉

Vooral in de zomer is het belangrijk om het vochtgehalte van je lichaam goed op peil te houden. Kokoswater is hiervoor perfect! En het is nog eens lekker ook. Drink het gekoeld, of gebruik het voor een smoothie. Je vind kokoswater bij de toko of in de supermarkt bij de oosterse producten.

Doordat de zomer nu officieel aan de gang is, is het vinden van smaakvol fruit niet heel erg moeilijk. De kiwi’s, en dan voor deze smoothie de “golden” variant, zijn heerlijk op smaak momenteel!

Voor 1 grote smoothie

  • 1 golden kiwi
  • 1 rijpe banaan
  • 250 ml kokoswater

Pel de banaan en doe in stukken in de blender. Snijd de kiwi doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg toe aan de blender. Giet het kokoswater erbij en blend tot een glad geheel.

Indien je vaker smoothies maakt, ontwikkel je op een gegeven moment een basis smoothie die je lekker vindt. Zo maak ik vaak een smoothie op basis van magere yoghurt, omdat dat op de één of andere manier bij mij past. Dat neemt niet weg dat ik het leuk vind om verschillende dingen uit te proberen. Naast dat ik het leuk vind, vind ik het ook belangrijk om te experimenteren met smaken, ingrediënten, hoeveelheden en toevoegingen. Daardoor kom je in aanraking met verschillende producten en smaken, breidt je je smaakpalet uit, en ontdek je regelmatig erg lekkere dingen! Verschillende soorten fruit bevatten verschillende soorten bouwstoffen en vitamines. Ook daarom is het belangrijk om verschillende ingrediënten te proberen.

Er is natuurlijk ook veel te zeggen voor je “standaard” smoothie. Het is al gezonder dan een zak chips, en bevat meer vitamines. Daarnaast heb je vaak, vooral in een éénpersoons huishouden, niet vier verschillende soorten melk, water of yoghurt in huis om vaak af te wisselen. Ik herken het. Daarom maak ik vaak een aantal smoothies met dezelfde basis. Wanneer de yoghurt op is ga ik iets anders uitproberen. Zo kun je wel afwisselen en hou je het simpel!

Fijne dag!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *