Sinds een paar jaar heb ik een ijsmachine en sindsdien maak ik regelmatig ijs. Zo heb ik fijne recepten voor vanille– en chocolade ijs. Maar natuurlijk blijven we op zoek naar lekkere ijssoorten! Dit is een recept voor dulce de leche ijs. Met een lichte kokossmaak is het een heerlijk dessert voor de zomer, hoewel je het ook heel goed in de winter zou kunnen serveren.

Ijs maken is één van de leukste dingen om te doen. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel werk je ervan maakt. Recepten op basis van ei moet je verwarmen. Dit kost wat tijd, vooral ook omdat het af moet koelen voordat je het verder kunt verwerken. Andere recepten gebruiken geen eieren en zijn veel sneller te maken. Het verschil zit ‘m uiteindelijk in de hardheid van het ijs. Met een basis van eieren zal het ijs schepbaar zijn zodra je het uit de vriezer haalt, ijs gemaakt zonder eieren zul je eerst een kwartiertje buiten de vriezer moeten zetten voordat je het goed kunt scheppen.

Dulce de leche maak je heel makkelijk zelf. Kijk voor het recept hier. Dit kost nog de meeste tijd, maak dit daarom een dag van tevoren. De rest van het recept is heel erg simpel, meer dan wat ingrediënten door elkaar roeren is het niet.

Dulce de leche ijs

  • 400 gram crème fraîche
  • 200 ml kokosmelk
  • Dulce de leche van 1 blikje
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/8 theelepel zout

Roer de crème fraîche en de kokosmelk met een garde door elkaar. Voeg de dulce de leche toe en roer erdoor. Voeg de vanille en het zout toe en roer er goed door.

Koel het mengsel minimaal 2 uur of een nacht. Maak er ijs van.

Serveer met getoaste kokosrasp.

De dulce de leche wordt gemaakt van gezoete gecondenseerde melk. Omdat dit al zoet is heb je geen suiker nodig in dit recept. Je kunt hier ook heel goed espresso aan toevoegen! Maak dan een zeer sterke espresso van 3 eetlepels water en laat afkoelen. Roer met de vanille en het zout door de ijsbasis.

Dit ijs is gemaakt zonder eieren en zal dus buiten de vriezer moeten staan voordat je het goed kunt scheppen.

Voor het blog zijn we nog op zoek naar inspiratie voor recepten voor ijs. Wat vind jij lekker? Dan gaan we mooie recepten maken!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *