Nog niet zo heel lang geleden heb ik een honing-mosterd dressing met jullie gedeeld. Omdat het zo lang zo warm is, merk ik dat ik vrij weinig kook. Ik heb absoluut geen zin in bij een warm fornuis staan. Daarom maak ik regelmatig salades. Om deze leuk te houden wissel ik af met dressings. Vandaag deel ik mijn dille-kappertjes dressing met jullie, want die is zo ontzettend lekker! Hij doet het vooral goed bij salades met vis als zalm of tonijn.

Afgelopen week heb ik mijn broodje zalm met jullie gedeeld, waarvoor ik deze dressing ook heb gebruikt. Dus dressings zijn niet alleen voor salades, je kunt er ook leuk broodjes mee aankleden. šŸ˜‰ Het zoute van de kappertjes is een fijne combinatie met het frisse van de dille en het citroensap. Je zou hier zelfs nog ansjovis bij kunnen doen, maar dat is een eigen keuze.

Dille-kappertjes dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 el kappertjes
  • 2 el verse dille, grof gehakt
  • 2 tl citroensap
  • Peper en zout

Doe alle ingrediƫnten voor de dressing in een hoge beker en bewerk met een staafmixer tot een gladde massa.

Zoals alle recepten die ik met jullie deel, is ook deze heel makkelijk aan te passen naar eigen smaakt. Voeg een halve theelepel kerriepoeder toe, of vervang de dille door peterselie of Herbes de Provence. Alles is mogelijk en niets is te gek. Oh, 2 of 3 afgespoelde ansjovis filets kunnen er ook heel goed door! Dan wordt het wat hartiger en zouter, en past het perfect bij een salade of broodje met vis.

Het is gewoon nodig om wat dingen uit te proberen. Schrijf op wat je hebt gemaakt, en wat je denkt dat je de volgende keer weg wilt laten of toe wilt voegen. Op die manier maak je je dressing elke keer een beetje meer naar je eigen smaak, tot je op een gegeven moment de perfecte combinatie hebt gevonden! Dan wordt die dressing een standaard recept in jouw huishouden, en voor je het weet is het een klassieker.

Ik wens je veel plezier met het uitproberen en het creƫren van je eigen klassiekers!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *