pasta met kip en champignons, geserveerdIedereen heeft wel een favoriet gerecht, iets dat ze eigenlijk elke dag wel kunnen eten. Maar elke dag hetzelfde eten wordt ook erg saai, dus is afwisseling erg belangrijk. Helaas is het niet altijd even makkelijk om weer iets te verzinnen om te koken of te eten. Gelukkig zijn er gerechten om op terug te vallen. Deze pasta met kip en champignons is zo’n gerecht.

Het mooie van dit recept is dat je op verschillende manieren kunt variëren. Een andere soort pasta, verschillende groenten en andere kruiden. Door te experimenteren kom je vanzelf op een combinatie van groenten, pasta en kruiden die jouw favoriet is.

Wanneer je jouw combinatie van ingrediënten hebt gevonden, heb je je eigen klassieker gecreëerd. Dit gerecht is een klassieker bij ons thuis. Toen ik nog thuis woonde kookte ik regelmatig, en door te proberen en te experimenteren is dit recept ontstaan. Vooral mijn moeder kan ik hier erg blij mee maken. Mijn vader is een minder grote fan van pasta gerechten, maar dat is door de jaren heen veranderd. De uitspraak: “Ik houd niet van pasta, maar dit vind ik erg lekker!” is ondertussen een klassieker geworden. Vooral wanneer er voor een tweede (en soms derde) keer wordt opgeschept… 😉

ingrediënten pasta met kip en champignonsPasta met kip en champignons

Voldoende voor 5, maar 3 kunnen het ook opeten.

  • 500 gram penne pasta
  • 750 gram kipfilet
  • 400 gram champignons
  • 1 dikke prei
  • 2 uien
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 400 gram crème fraîche
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Zet een flinke pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Voeg de pasta toe wanneer het water kookt, en kook met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de ui grof. Snijd de prei overlangs doormidden en was het zand tussen de bladeren weg. Snijd daarna in grove halve ringen. Snijd de champignons in kwarten.

Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kip aan. Voeg de knoflook, kerrie, peterselie en tijm toe en bak even mee. Voeg de ui toe en bak mee. Voeg de prei toe en bak het geheel nog zo’n 5 minuten.

Verwarm ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en mik de champignons erin wanneer de pan heet is. Giet meteen 3 eetlepels olijfolie eroverheen en schud of roer goed om. Bak tot goudbruin onder regelmatig roeren/omschudden. Voeg, wanneer ze de gewenste kleur hebben, bij het kip/prei mengsel en roer erdoor.

Roer de crème fraîche door het groentemengsel en laat even pruttelen. Giet de pasta af, spoel af met heet water en voeg bij de saus. Roer door en serveer.

 

pasta met kip en champignonsZoals eerder al genoemd kun je erg makkelijk variëren met dit recept. Vervang de prei door paprika bijvoorbeeld, of de kerrie door paprikapoeder. In plaats van penne kun je ook farfalle, fusili, tagliatelle of spaghetti gebruiken. Kies groente uit die jij lekker vindt, of probeer juist een keer iets nieuws.

Indien je wel lekker wilt eten, maar geen tijd (of zin) hebt om verse groenten te snijden, kun je natuurlijk ook een groentepakket gebruiken. Want laten we eerlijk zijn, ook dat is variëren. 😉

Laat je me weten hoe dit recept jou bevalt? Of wat je juist anders hebt gedaan? Ik kijk uit naar je berichtje!

Liefs, Sifra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *