aardappeltjes met groenten en spekjes geserveerdZoals je misschien al hebt gelezen zal ik vanaf vandaag elke maandag een recept posten dat makkelijk is. En ook gezond. Een goede maaltijd op de maandag is erg prettig, maar het liefst zonder al te veel moeite. Het is tenslotte maandag.

De eerste Makkelijke Maandag Maaltijd heb je hier gevonden! Aardappeltjes, gewoon in een zakje uit de koeling. Groenten, in een zakje, reeds gesneden. En wat spekjes. That’s it! Makkelijker kan het niet. Of je moet van afhaal houden, wat dan weer afbreuk doet aan het gezonde aspect van de maaltijd…

Dit is een gerecht dat je op minimaal 10 verschillende manier klaar kunt maken, zonder ook maar 2 keer hetzelfde te eten. Ga naar de supermarkt en zoek de versafdeling.

Stap 1: Kies een zakje voorgekookte aardappeltjes of krieltjes.

Stap 2: Kies een zakje gemengde voorgesneden groente.

Stap 3: Pak een pakje gerookte spekreepjes. (Of hamblokjes, of vega vlees, of niets.)

Hoe lang het duurt om dit te bereiden? 20 minuten. Echt. Kijk maar.

aardappeltjes met groenten en spekjes ingrediëntenAardappeltjes met groenten en spekjes

Voor 2 hongerige personen.

  • 450 gram voorgekookte aardappelpartjes/-schijfjes of -krieltjes, al dan niet gekruid
  • 400 gram voorgesneden gemengde groenten
  • 250 gram spekreepjes, gerookt
  • 2 eetlepels olie

Verwarm de olie in een wok of braadpan. Bak hierin de aardappeltjes aan, tot ze een kleurtje krijgen. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten. Voeg de groenten toe en bak lekker mee, zo’n 5 minuten.

spekjes uitlekkenVerwarm ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes. Pak 2 velletjes keukenrol en leg dubbel op een bord. Wanneer de spekjes zo zijn gebakken dat jij ze lekker vind, schep op het bord met keukenpapier en laat een paar minuten uitlekken.

Voeg de spekjes toe aan het aardappel-groente mengsel en roer erdoor.

Schep in een kom en neem plaats op de bank. Eet smakelijk.

 

aardappeltjes met groenten en spekjes in komZie? Makkelijker wordt het niet. Je hebt je portie groenten, dus je bent gezond bezig. Daarbij heb je je maaltijd in een kom, wat altijd bijdraagt aan het comfort food level. Afhankelijk van de soort aardappeltjes die je hebt gekozen, heb je een heerlijk gekruide maaltijd.

Ik ben nogal een muts als het gaat om de gemengde voorgesneden groenten die beschikbaar zijn, vandaar dat ik altijd groente kies en deze zelf snijd. Het effect is hetzelfde, alleen is het wat meer werk.

Makkelijke Maandag.

Ik wens je vast een spetterende dinsdag!

Liefs, Sifra

 

 

 

4 thoughts on “Makkelijke Maandag- Aardappeltjes met groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *