koffie op maandagDe maandag. De meest gevreesde dag van de week. Als die voorbij is weet ik dat ik de rest van de week wel doorkom. 😉 Op de één of andere manier heb ik altijd meer moeite om uit bed te komen op maandag dan op elke andere dag van de week. Psychologisch iets, zonder twijfel, maar toch. Een schouderklopje is wel op zijn plaats voor iedereen die weer op tijd op zijn of haar werk verschijnt en doet wat er gedaan moet worden. Opgesomd: de maandag is moeilijk.

Wanneer je thuis komt van je werk heb je geen zin om ook nog eens uitgebreid te koken. Ik niet in ieder geval, en ik denk dat ik niet de enige ben daarin… Maar goed, je wilt ook niet een tosti opdienen als avondmaaltijd, of wat afhalen, want doordeweeks wil je toch proberen wat gezonder te eten dan in het weekend. Als je je hierin totaal niet kunt vinden, dan is deze post niet voor jou. 😉 Wanneer je je er wel in kunt vinden, lees dan vooral door.

In mijn geval: uur of 6 thuis, best wel moe van een hectische maandag. Géén zin om te koken, maar wel trek in een goede en gezonde maaltijd. Kan dat ook makkelijk? Ja dat kan! En daar komt de maandag post bij kijken. Vanaf nu zal ik elke maandag een MAKKELIJKE en GEZONDE maaltijd hier plaatsen, zodat je wel lekker kunt eten, met minimale inspanning. Natuurlijk kun je de recepten ook op elke willekeurige andere dag van de week maken, het is aan jou. Voor mij is de maandag nogal lastig om mezelf aan het werk te zetten in de keuken, vandaar dat ik de maandag heb gekozen voor deze posts. En dat het lekker klinkt helpt natuurlijk ook mee 😉

Het is alleen niet makkelijk om makkelijke maaltijden te bedenken, en de inspiratie laat soms te wensen over. Laat me dus alsjeblieft weten wat je graag eet, dan bedenk ik er een recept bij. En dan ook nog eens op een makkelijke manier, zodat de maandag weer wat makkelijker wordt om door te komen.

Ik hoop dat je wat hebt aan de recepten die hier voorbij komen. Je kunt ze altijd terugvinden onder de tag/onderwerp “makkelijk” rechts in beeld. Enjoy en een goede week gewenst!

Liefs, Sifra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *