witte chocolademelk met lepelTijd voor een feestje! SIFRAKOOKT is 1 maand online! 1 maand nog maar? Is dat een feestje waard? Jazeker, want je moet het leven zelf leuk maken, en feestjes horen daarbij vind ik. Dus we vieren 1 maand online! 😉

Maar hoe vieren we dat dan? Tsja, een enorme taart maken of een ijsje eten ofzo. Een paar dagen geleden heb ik een nieuwe vorm van warme chocolademelk geprobeerd. En man! Dat was een feestje op zich! Dus dat wilde ik hier posten om de eerste maand van mijn blog te vieren. Doe je mee?

Echt lekkere chocolademelk maak je met chocolade en niet met cacaopoeder. Maar goed, in Nederland hebben we goede cacaopoeder, dus is de chocolademelk die je daarmee maakt best goed. Maar nu las ik laatst iets en heb ik er mijn eigen draai aan gegeven: witte chocolademelk. Met hazelnootsiroop. Mijn hemel, wat was dat lekker. Ik kon het niet langer voor mezelf houden, dus bij deze het recept.

witte chocolademelk ingrediëntenWitte chocolademelk met hazelnootsiroop

Voor een grote mok.

  • 100 gram witte chocolade
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels hazelnootsiroop

Warm de melk op in een pannetje tot deze goed heet is.

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een grote mok. Schenk hier de hazelnootsiroop bij.

Voeg hete melk toe tot de chocolade net onderstaat. Laat ongeveer een minuut staan om de chocolade de kans te geven om te smelten. Roer dan goed door tot de chocolade helemaal opgelost is in de melk.

Schenk de rest van de melk erbij en roer door.

Enjoy!

 

witte chocolademelk halverwegeHet leuke van koken en bakken is het uit proberen van nieuwe recepten. En net zoals andere mooie, gave en lekkere dingen worden ze beter als je het kunt delen met anderen. Ik heb het geluk dat ik mijn ervaringen en bevindingen met jou kan delen via dit blog. En daar ben ik dankbaar voor. Het is echt leuk om nieuwe recepten te bedenken voor de site, maar waar ik echt vrolijk van word is het uitproberen van recepten en dit delen. Gewoon hier. In principe is dit een wat eenzijdige manier om dingen te delen, maar daarom word ik ook heel vrolijk van reacties! Op de site, maar ook op facebook en instagram.

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vraag het gewoon nog een keer: Als je een recept maakt dat je hier gelezen hebt, wil je dat dan met mij delen? Via FB of instagram, #sifrakookt? Dat maakt me echt super blij! En dan hebben we weer een reden voor een feestje 😉

Fijne avond!

Liefs, Sifra

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *