Het barbecue seizoen is geopend! Ik ben al tijdenlang aan het bedenken wat ik dit jaar eens kan klaarmaken op de grill. 🙂 Over het algemeen is het natuurlijk nogal het standaard werk: speklappen, karbonades, hamburgers, worstjes en de gekleurde shasliks. Om hier wat variatie in aan te brengen heb ik laatst garnalen gegrild. Erg lekker moet ik zeggen, en een welkome afwisseling in bbq-land.

Om te voorkomen dat je taaie stukjes rubber te eten krijgt, is het van belang dat je ongepelde garnalen gebruikt. Als ze dan iets te lang op de bbq liggen, zijn ze niet meteen te droog en taai.

Garnalen zijn echt geweldig bbq materiaal! In enkele minuten gaar en vrolijk roze.

Gegrilde garnalen

  • 400 gram grote garnalen, ongepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 3 à 4 takjes tijm
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • ¼ theelepel gemalen chilivlokken

Laat de garnalen ontdooien en spoel ze af. Laat uitlekken.

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng met de olie, zout, chilivlokken en peterselie.

Voeg de garnalen bij de marinade en schep met je handen om zodat alle garnalen goed bedekt zijn met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat ongeveer 1 uur marineren.

Rijg de garnalen op enkele spiesen (Indien je houten satéprikkers gebruikt: week deze 10 minuten in warm water zodat ze niet verbranden op de barbecue) en bak op de barbecue 3 minuten. Keer om en geef ze nog eens 2 minuten.

Om de garnalen te pellen hou je ze met de rugkant naar boven en breek je de schil open. Trek de garnaal uit het staartstuk. Eet smakelijk!

Ik probeer om elk jaar nieuwe gerechten te verzinnen voor de bbq, maar dat lukt niet altijd even makkelijk. Vanwege het gemak val je toch makkelijk terug op wat je kent. Daarom hoop ik dat dit recept je helpt om variatie aan te brengen in je bbq routine. Nogmaals: het is makkelijk. Ik heb het spontaan klaargemaakt, maar zal zeker vaker garnalen gaan grillen!

Heb jij nog een mooi gerecht voor de bbq? Let me know! Ik heb graag variatie 🙂

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *