Het is weer tijd voor een smoothie! Een smoothie met meloen. En druiven. Heel simpel, hoe kan het ook anders, maar wel heel lekker!

Kokoswater is heel goed voor hydratatie. En omdat het weer nu misschien wat minder mooi (en vooral minder warm!) is dan een paar weken geleden, vergeet je makkelijk om voldoende te drinken. Want ook wanneer het niet zo heel warm is, is het heel goed om voldoende te drinken. Kokoswater is hiervoor een heel goede optie, omdat het zout bevat. Let er bij de aanschaf wel op dat het zout dat in het kokoswater zit wel van nature aanwezig is, want soms wordt het ook toegevoegd.

De meloenen liggen al een tijdje in de winkel, maar ze zijn eigenlijk de laatste week pas goed op smaak vind ik. Als je een meloen uitzoekt, let er dan op dat hij zwaar voelt. Druk op de steelaanzet, en ruik eraan. Het moet een klein beetje meegeven en daarna een zoete geur afgeven, dan is hij rijp. Kies pitloze witte druiven, dat is in een smoothie wel zo handig ­čśë

Om deze smoothie met meloen te maken heb je maar een kwart van de vrucht nodig. De andere drie kwarten gebruik bewaar ik in de koelkast en gebruik ik in andere smoothies. Met perzik bijvoorbeeld, of komkommer. Of aardbeien, frambozen of bramen. Wat je ook kan doen is de meloen in stukken snijden en invriezen. Zo kun je iets langer van je meloen genieten en bederft deze niet. Is je smoothie ook meteen koud. ­čÖé

Smoothie met meloen

  • 250ml kokoswater
  • ┬╝ honing meloen
  • Een flinke hand pitloze witte druiven

Doe de druiven in een blender. Ontdoe de meloen van de zaden met behulp van een lepel. Snijd de meloen in brede repen en ontdoe van de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe in de blender.

Schenk het kokoswater erbij en blend mooi glad.

Al met al zijn er al heel wat recepten voor smoothies verschenen op dit blog. Het mag dan ook gezegd worden dat het een favoriet onderwerp is van mij. ­čśë Ik ben echt gek op smoothies. Want ze zijn zo makkelijk te maken, een perfecte manier om fruit en groente in te nemen, en daarbij gewoon lekker.

De mogelijkheden zijn eindeloos! Elke keer maak ik een andere smoothie. Net een ander ingredi├źnt erbij, of een andere basis maakt een wereld van verschil. Natuurlijk heb ik ook mijn favorieten, en die zal ik eens op een rijtje zetten, maar het is allemaal toch wel afhankelijk van het seizoen merk ik. Wat voor mij een goede smoothie maakt is dat het fruit rijp en zoet is. Dat vind ik heel belangrijk. In de winkel is het fruit vaak nog lang niet rijp en dat vind ik weleens lastig. Dan moet je nog een week wachten voordat je die heerlijke perziken kan gebruiken. Maar ja, dan zijn ze pas ├ęcht lekker, dus dat heb ik er wel voor over.

Voor mij is het gewone leven na een heerlijke vakantie weer begonnen! Terug in het ritme is ook wel weer fijn. Kan ik weer leuke recepten bedenken en lekkere dingen maken. Tot gauw!

Liefs, Sifra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *