griekse yoghurt met balsamico-aardbeienAardbeien! Ze zijn weer volop te krijgen en dat is tijd voor een feestje. Natuurlijk kun je het hele jaar door aardbeien krijgen in de supermarkt, maar dan betaal je de hoofdprijs en hebben ze weinig smaak vind ik. Nu zijn de aardbeien ook weer op de markt te krijgen. De Hollandse variant is nog wat smakeloos, die hebben nog een paar weken nodig, maar de andere zijn erg lekker! Nu heb ik heerlijke aardbeien kunnen krijgen op de markt, en ik heb maar meteen een kilo meegenomen. Gewoon zo, na de lunch als toetje zijn ze erg lekker! Maar omdat ik er zoveel had heb ik het een en ander uitgeprobeerd. En zo kwam ik op Griekse yoghurt met balsamico-aardbeien.

De aardbeien in stukjes marineren in een mengsel van balsamico azijn, wat suiker, vanille en citroensap. Heel veel werk is het niet, maar geserveerd met lekker lobbige Griekse yoghurt geeft een ontzettend lekker dessert. Maak het klaar voordat je gaat eten, laat het een uurtje marineren in de koelkast, en na het eten bouw je een geweldig toetje! Om het werk dat je ervan hebt hoef je het niet te laten, want meer dan wat roeren is het niet. Geloof me, serveer dit na een etentje en je steelt de show. 😉

griekse yoghurt met balsamico-aardbeien ingrediëntenGriekse yoghurt met balsamico-aardbeien

Genoeg voor 4, maar ook voor 2.

  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel citroensap
  • 250 gram aardbeien
  • 500 ml Griekse yoghurt

Doe de balsamico azijn, suiker, vanille en het citroensap in een ruime kom en roer door elkaar tot de suiker opgelost is.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten, de kleine aardbeien door de helft.

Voeg de aardbeien bij het balsamico mengsel en schep voorzichtig om tot alle aardbeien goed bedekt zijn met de marinade.

Dek af met plastic folie en zet in de koelkast. Laat de aardbeien een uur marineren.

Voor het serveren: schap wat van de aardbeien in een glas, dek af met een goede schep Griekse yoghurt, voeg nog een laagje aardbeien toe, en eindig met nog wat yoghurt. Serveer.

 

griekse yoghurt met balsamico-aardbeien geserveerdLaat de aardbeien niet langer dan 1,5 tot 2 uur marineren, want dan worden ze zacht en zijn de minder lekker. Gebruik wel aardbeien die goed op smaak zijn, want juist de smaak van de aardbeien is de juiste tegenhanger voor de balsamico azijn.

De balsamico laat de smaak van de aardbeien naar voren komen en geef een zacht zure en pittige smaak aan het geheel. Dit doet het goed in combinatie met de zachtheid van de Griekse yoghurt. Een vleugje vanille maakt het helemaal af!

Dit is wel een dessert voor volwassenen. Het smaakpalet van kinderen is nog  niet volop ontwikkeld, waardoor die het pittig zure van dit toetje minder goed kunnen waarderen. Voor de kids is een dessert van Griekse yoghurt met gewoon aardbeien natuurlijk een goede optie.

Ik hoop dat dit dessert in de smaak valt, bij mij komt het zeker vaker op tafel!

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *