muesli met espresso chocolade en cranberries, met chocoladeNu de dagen weer korter worden en de temperatuur daalt, merk ik dat ik langzaam mijn ontbijtritueel aanpas. Waar het in de zomer vooral gaat om fruit, ligt de focus in de winter meer op muesli. Hoewel het één niet het ander hoeft uit te sluiten is het wel lekker om je eetpatroon aan te passen aan de seizoenen. Vandaag deel ik het recept voor muesli met espresso, chocolade en cranberries.

Eerder heb ik al eens een recept voor muesli gedeeld. Dat is de muesli die ik eigenlijk altijd voor mijn moeder maak, op speciaal verzoek. Zelf vind ik het leuk om nieuwe dingen te proberen, waar dit recept uit is gekomen. Deze muesli is knapperig, waar de andere lekker bros is. Het is maar net waar je van houdt.

muesli met espresso chocolade en cranberries, ingrediëntenMuesli met espresso, chocolade en cranberries

  • 200 gram havermout
  • 100 gram speltvlokken
  • 200 gram gemengde noten
  • 100 gram honing
  • 50 ml sterke espresso
  • 100 gram pure chocolade, 72%
  • 125 gram gedroogde cranberries

Verwarm de oven tot 120°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en zet aan de kant.

Meng de havermout, speltvlokken en noten in een grote kom. Meng de honing en de espresso met elkaar, en roer dit erdoor.

Verdeel over de bakplaten en bak in ongeveer 40 minuten goudbruin. Wissel na 30 minuten de bakplaten om en draai 180°.

Hak de chocolade grof. Haal de muesli uit de oven. Verdeel de chocolade erover en schep om. Zo smelt de chocolade door de muesli. Indien je daar niet van houdt, wacht dan met het toevoegen van de chocolade tot de muesli helemaal is afgekoeld.

Verdeel de cranberries over de muesli wanneer deze volledig afgekoeld is. Schep om en verdeel over mooie glazen potten.

muesli met espresso chocolade en cranberries, geserveerdDe espresso is niet heel duidelijk aanwezig in deze muesli, maar dat kun je zelf aanpassen. Hoe sterker de espresso, hoe duidelijker de smaak. Gebruik pure chocolade met minimaal 70% cacaobestanddelen, dit behoud goed zijn smaak.

Zelf eet ik muesli met yoghurt en voeg soms fruit toe als ik daar zin in heb. Maar je kunt dit natuurlijk eten zoals je zelf wilt! Met yoghurt, kwark, melk, of gewoon uit het handje als snack. Doe vooral je eigen ding.

Laat je me weten wat je ervan vindt?

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *