ingrediënten pasta met prei en erwtjesDe serie Makkelijke Maandag was een succes! 3 maanden lang heb ik (bijna) elke maandag een recept gepost dat makkelijk te maken is en nog gezond ook. Ideaal voor de maandag, wanneer je geen zin of tijd over hebt om te koken 11 recepten staan in de categorie Makkelijke Maandag. Aardappels, pasta, quinoa, bulgur en vooral groenten en snelheid staan hier centraal.

Ik heb besloten om te stoppen met de Makkelijke Maandag omdat de basis aanwezig is nu. De rest wat ik zou kunnen vertellen zou óf iets meer werk zijn, óf een variatie zijn op wat ik reeds heb laten zien. Met de recepten die ik reeds gepost heb, kun je dermate variëren dat je het komende jaar op maandag steeds iets anders kunt eten.

Daarnaast merk ik dat elke week een recept bedenken veel tijd, energie en inspiratie vraagt. Ik werk fulltime en merk dat het teveel tijd vraagt om elke week een nieuw recept te posten in een bepaalde categorie. De tijd die ik heb om te koken en bakken zou ik graag besteden aan gevarieerde recepten. En dat is dus ook wat ik ga doen.

Wel kan ik vertellen dat er een nieuwe serie in de maak is! Jeej! Ik ben nog bezig om het vorm te geven en in te delen, maar binnenkort kan ik je meer vertellen. 🙂

Makkelijke Maandag – de basics

stap 1 – kies je basis

Pasta, rijst, aardappels, quinoa, bulgur, etc.

stap 2 – kies je groente

Gemengde groente, reeds gewassen en gesneden, is in verschillende variaties en combinaties verkrijgbaar in de supermarkt. Je hoeft alleen maar jouw favoriet te kiezen.

stap 3 – kies je toevoeging

Kipfilet, worstjes, gehakt, vis, kaas, of blijf vega en voeg niets toe.

stap 4 – bereiding

Kook de basis indien nodig. Bak de groenten in wat olijfolie met de toevoeging. Voeg wat kruiden en/of specerijen toe. Meng alles door elkaar en serveer!

Met hier en daar een aanpassing en/of variatie is dit de basis van de recepten in de Makkelijke Maandag serie. Zo zie je maar dat koken makkelijk kan zijn, en ook nog eens erg snel!

 

De recepten die in de Makkelijke Maandag-serie zijn verschenen:

Mocht je nou vastlopen in je inspiratie, dan kun je natuurlijk altijd nog eens terug kijken in de categorie Makkelijke Maandag, te vinden aan de rechterkant, in de hashtag wolk. Hier kun je de recepten terug vinden die je wilt maken. Natuurlijk kun je me altijd een berichtje doen op Facebook of Instagram, of via de site! Vind ik leuk, en ik help je graag. 🙂

Dankjewel voor het lezen en alle leuke en positieve reacties! Ondertussen komen er gewoon lekkere, leuke en makkelijke recepten op de site, alleen niet meer in serie-format. Ik hoop dat je af en toe blijft lezen en eens een berichtje stuurt!

Heel veel liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *