Heb jij dat ook? Minder trek op warme dagen? Als het warm is heb ik soms echt geen zin in eten. Op de één of andere manier moet ik mezelf er dan gewoon aan herinneren dat ik ook moet eten. En dan heb je ook nog eens geen zin. Dan kies ik voor een lichte maaltijd. Deze zomer heeft een heldere kippensoep met orzo mijn hart gestolen.

Tijdens de warme dagen verlies je makkelijk vocht. Het is daarom belangrijk om veel te drinken. Maar een beetje zout kan je lichaam helpen om minder vocht te verliezen. Het is daarom uitermate geschikt weer om soep te eten.

Deze kippensoep met orzo is erg makkelijk te maken. Boordevol kip, met frisse lente ui en kruidige dille. Knijp bij het serveren een partje citroen uit boven de kom en je favoriete zomergerecht is geboren!

Voldoende voor 4 personen

  • 3 lente ui
  • 2uien
  • 400 gram kipfilet
  • 100 gram orzo
  • 1 liter heet water
  • Handvol verse dille
  • 1 blokje kippenbouillon (of zoveel als je nodig hebt voor 1 liter bouillon)
  • Peper en zout

Pel de ui en snijd fijn. Fruit aan in een beetje olijfolie op laag vuur. Snijd de lente ui in schuine ringen. Snijd de dille fijn.

Wanneer de ui glazig is, voeg het water en het bouillonblokje toe. Leg de kipfilets voorzichtig in het water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat ongeveer 20 minuten koken.

Haal de kipfilet uit het water en laat afkoelen. Doe de orzo in de soep en roer door. Breng opnieuw aan de kook. Kook zachtjes 8 tot 10 minuten, tot de orzo gaar is.

Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar in kleine stukjes. Doe terug in de pan. Voeg de lente ui toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer op het laatst de dille erdoor.

Serveer met wat fijngesneden dille en een halve citroen om erboven uit te knijpen, voor een frisse smaak.

Zelf ben ik gek op soep. Mooie dikke gebonden soepen als mosterdsoep of champignonsoep. Of supergezonde (en supermakkelijke!) tomatensoep. En dan nu deze kippensoep met orzo. Een mooie lichte maaltijd voor deze prachtige zomerdagen.

Orzo lijkt op rijst, maar is een soort pasta. Het is dan ook in de supermarkt te vinden bij de spaghetti en fusili. Soms heet het orzo, maar wordt ook wel riso genoemd. Persoonlijk vind ik het een perfecte aanvulling voor soepen, maar er is ook een prachtige pastasalade van te maken!

Geniet van de zomer!

Veel liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *