smoothie spinazie komkommer druifSoms moet je even het gevoel hebben dat je gezond bezig bent. Zonder in te leveren op smaak natuurlijk. 😉 En dat is precies wat deze smoothie doet. De kleur en ingrediënten geven aan dat het super gezond is, maar toch smaakt het heerlijk! Gezond eten is natuurlijk belangrijk, maar het hoeft niet smakeloos of zelfs vies te zijn.

Het voordeel van een super gezond ontbijt is dat je ’s middags op de verjaardag van je oudtante gerust een slagroomsoesje kunt nemen. Want de hele dag gezond bezig zijn is natuurlijk ook niet gezellig. En het is tenslotte zondag. 🙂

Hoe ik deze smoothie noem? Gewoon “groene smoothie”. Of: “lekkere groene smoothie”. Want lekker is ‘ie zeker!

Tsja, het gebruik van spinazie is niet direct het eerste waar je aan denkt als je een smoothie wilt maken. Maar het is zeker aan te raden! Want je krijgt veel vitamines en mineralen binnen en maakt van een saaie smoothie een knalgroen powerdrankje. Dus maak hem eens, en wees verrast.

smoothie spinazie komkommer druif ingrediëntenSmoothie – spinazie komkommer druif

Voldoende voor 1 groot glas.

  • 300 ml magere yoghurt
  • een goede handvol spinazie
  • 12 cm komkommer, in stukken
  • 20 pitloze witte druiven
  • 1 eetlepel chia seed pudding
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel honing

Doe alle ingrediënten in de blender, maar voeg de spinazie als laatste toe. Deze blijft vaak wat hangen in de beker, waardoor de blender zijn werk niet kan doen. Door als laatste toe te voegen wordt de spinazie meegezogen met de rest van het mengsel en goed gehakt. Meng tot een gladde smoothie. Enjoy!

 

smoothie spinazie komkommer druif.Omdat spinazie vaak in grote hoeveelheden wordt verkocht zul je vaker een smoothie hiermee kunnen maken. Experimenteer dus vooral met ander fruit! Denk er alleen wel om dat de kleur van de smoothie wat bruinachtig kan worden als je rood fruit gebruikt. Daardoor ziet het er minder smakelijk uit, maar kan super lekker zijn!

Wat voor ingrediënt zou jij graag in een smoothie zien?

Liefs, Sifra

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *