quesedilla's geserveerdMijn schoonzus en ik koken regelmatig samen. Zij vindt koken ook leuk om te doen en samen proberen we regelmatig nieuwe recepten uit. We overleggen waar we zin in hebben en koken een maaltijd in elkaar. Maar het komt ook voor dat een van ons een recept heeft gevonden dat we graag willen uitproberen. Dan overleggen we welk recept we gaan maken, passen een en ander aan naar eigen smaak en gaan boodschappen doen. Zo kwam zij een tijdje geleden met dit recept voor quesadilla’s. We hadden het allebei nog nooit gemaakt, dus besloten we het avontuur aan te gaan!

Over het algemeen voldoen de maaltijden die wij samen bereiden aan een aantal criteria: gezond, nieuw (voor ons althans) en vooral lekker. Quesadilla’s waren nieuw voor ons beiden en dat was voor ons reden genoeg om het te maken. En met succes! Het was leuk om te maken en de uitkomst was heerlijk. Hoewel het iets meer werk is dan het bereiden van een gewone maaltijd was het zeker de moeite waard.

Quesadilla’s zijn een soort dubbele pizza, waardoor het uitermate geschikt is om te maken voor een grotere groep. Je snijd het in parten en deelt het uit. Men eet terwijl jij de volgende klaarmaakt. Vergeet niet om af en toe een stukje voor jezelf te bewaren… 😉

quesedilla's ingrediëntenQuesadilla’s

Genoeg voor 4.

 • 8 wraps
 • 600 gram kipfilet
 • 200 gram crème fraîche of kruidenkaas
 • 200 gram geraspte kaas
 • 1 paprika
 • 1 rode ui
 • 3 lente uitjes
 • 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
 • 1/4 theelepel knoflookpoeder
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 1/2 theelepel kerriepoeder
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 4 eetlepels chilisaus
 • 3 eetlepels olijfolie

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de paprika, ui en lente ui klein.

Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de kip aan. Voeg de koriander, knoflookpoeder, paprika, kerrie en Italiaanse kruiden toe. Breng het geheel verder op smaak met wat peper en zout. Bak mee.

Voeg de groenten toe en bak het geheel onder af en toe omscheppen nog 5 tot 10 minuten. Voeg de chilisaus toe en zet het vuur laag.

quesedilla's opmaakBesmeer ondertussen de wraps met een dun laagje crème fraîche of kruidenkaas. Verdeel 1/4 van het kip-groente mengsel erover. Bestrooi met kaas. Leg een 2e wrap met de met besmeerde kant naar beneden erbovenop. Druk goed aan.

Doe de quesadilla in een koekenpan zonder olie of boter en verwarm een minuut of 5. Druk het geheel goed aan. Hierdoor krijgt de wrap een kleurtje en smelt de kaas binnenin. Keer de quesadilla om door er een bord op te leggen en de pan om te draaien met je hand op het bord. Nu heb je de quesadilla op het bord en kun je deze in de pan laten glijden om de andere kant te bakken. Bak ongeveer 5 minuten. De eerste quesadilla zal meer tijd nodig hebben dan de rest, omdat de pan nog niet heet genoeg is.

Doe de quesadilla over op een bord, snijd in parten en serveer. Bak ondertussen de volgende en herhaal.

Quesadilla’s zijn 2 wraps met wat ertussen, moeilijker is het niet. De vulling kun je samenstellen uit vlees en groenten, maar vis zou ook een goede optie kunnen zijn. Er zijn eindeloze mogelijkheden om te variëren met de groenten. Met de geraspte kaas kun je combinaties van verschillende soorten gebruiken, maar je kunt het ook achterwege laten. Verse groenten zijn het lekkerst, maar een groentepakket kan uitkomst bieden wanneer je wat minder tijd hebt.

quesedilla's op bordZorg er voor dat alle ingrediënten goed klein en fijn zijn gesneden, zodat je het mengsel mooi egaal kunt verdelen tussen de wraps. Wanneer de ingrediënten wat grof zijn gesneden krijg je bobbelige wraps die moeilijk gelijkmatig te bakken zijn, en niet erg mooi worden. Daarnaast is het moeilijker te snijden en te serveren.

Het is even oefenen met het omdraaien van de wraps met behulp van een bord, maar alles is te leren! Ik merkte dat ik er na 2 keer al heel wat handiger in was, en de derde en vierde quesedilla’s kon ik moeiteloos keren. Oefening baart kunst!

Liefs, Sifra

 

One thought on “Quesadilla’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *