Zomer betekent ijs! En wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakt ijs? Vandaag staat aardbeienijs op het programma. Aardbei is vooral bij kinderen een favoriet. Zelf probeer ik graag nieuwe smaken uit, mijn moeder houdt van de klassiekers als vanille en straciatella. Op de één of andere manier denk ik bij aardbeienijs aan mijn jongste broer. Vraag me niet waarom, want dat weet ik niet. Maar de associatie is er.

Zelf ben ik gek op ijs. Echt. Natuurlijk koop ik ijs in de supermarkt, liever nog bij een lief klein zaakje waarvan de eigenaar zijn eigen ijs maakt. Wat op zich natuurlijk weer een perfect excuus is voor een wandeling na het eten 😉

Sinds een paar jaar heb ik een ijsmachine en heb ik het ijs maken ontdekt! Ik vind dat echt heel leuk om te doen. En met een ijsmachine is het makkelijker om te doen. Daarnaast kun je het vrij simpel houden, of zo moeilijk maken als je zelf wilt. Daarom heb ik een recept bedacht dat echt heel makkelijk is: mik de aardbeien met de vloeistoffen in de blender. Klaar.

Voor ongeveer 1 liter ijs

  • 450 gram aardbeien, bevroren
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 gram)
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml volle melk

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender of foodprocessor. Laat draaien tot het geheel een homogene en gladde massa is. Draai er ijs van in een ijsmachine. Vries in 3 uur in en serveer.

IJs maken zonder ijsmachine kan ook. Doe het mengsel dan over in een vriezerbestendige bak en vries in. Roer door na een uur. Herhaal elk uur tot het mengsel ijs is geworden.

Dit ijs is smaakvol, maar niet zoet. Lekker en romig. Maar vooral: simpel. Simpel is goed.

Voor kinderen is dit een mooie traktatie. Een bolletje op een wafelhoorntje is een klassieker die niet snel uit het straatbeeld zal verdwijnen. Volwassenen kun je dit ook prima voorzetten. Pimp het dan een beetje op met geroosterde amandelschilfers, sesamzaad of kokosrasp. Wat fijngesneden munt is ook lekker, maar vooral mooi! Natuurlijk zijn in stukjes gesneden verse aardbeien en een dot slagroom geen slechte keuze. 😉

En ik? Ik ga binnenkort langs bij mijn broer. Met aardbeienijs.

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *