kapucijners met groentenDe week is weer begonnen! Maandag is voor mij eigenlijk altijd een beetje een balansdag. In het weekend eet je toch vaak, ongemerkt, minder regelmatig en gezond. Dus maandag is balansdag. Wat dat betekent? Nou, groenten en fruit eten! 🙂 En dat kan met dit recept heel makkelijk. Wat groenten snijden en bakken met wat spekjes, kapucijners opwarmen en voilà: eet smakelijk.

Tip

Zout hoef je niet toe te voegen aan dit recept, de spekjes zijn zout genoeg van zichzelf. En je kunt natuurlijk ook een zakje voorgesneden gemengde groenten gebruiken, dan ben je echt heel snel klaar. 🙂

kapucijners ingrediëntenKapucijners met groenten

Genoeg voor 3 à 4 personen.

  • 2 blikken of potten kapucijners (680 gram per stuk, uitlekgewicht 420 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kleine uien
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper

Snijd de ui grof. Snijd de rest van de groenten in ongeveer even grote stukjes. De prei in halve ringen.

Verwarm de olie op halfhoog vuur en fruit de ui. Voeg de spekjes toe wanneer de ui glazig is. Bak lekker mee. Wanneer de spekjes zo gebakken zijn als je ze lekker vindt, ongeveer 5 tot 8 minuten, voeg de rest van de groente toe en bak nog 10 minuten. Voeg peper toe naar smaak. Voeg de peterselie toe en roer door.

Verwarm ondertussen de kapucijners op laag vuur. Doe in een vergiet wanneer ze klaar zijn. Voeg bij het groente-spek mengsel en roer even door.

Eet smakelijk!

 

kapucijners geserveerdDit is een gerecht dat ik in elkaar gedraaid heb op een avond bij mijn ouders. We wilden kapucijners eten, en dat ging van oudsher eigenlijk alleen met spekjes en ui, maar ik wilde wat meer groenten. Zo vond ik een gele paprika die nog niet het lot van zijn rode en groene zusters had ondervonden, en wat champignons die over waren. Samen met een prei die heel alleen in de groentela lag, is dit alles een groot succes gebleken. Zo zie je maar weer: met overgebleven groenten en restjes kun je de meest lekkere dingen maken!

Liefs, Sifra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *