winterwandeling doorkijkJanuari. Winter. Nu ben ik niet echt een fan van de winters in Nederland. Vaak koud en vooral nat. Niet mijn ding. Sneeuw en ijs vind ik daarentegen wel heel mooi. De wereld is stiller wanneer er sneeuw ligt. Het lijkt de geluiden te dempen. Als het gesneeuwd heeft ben ik snel op de heide of in het bos te vinden voor een wandeling. De sneeuw geeft de bekende dingen iets mysterieus. Als eerste stappen zetten in net gevallen sneeuw is iets dat ik graag doe.

 

 

 

Nu is er geen sneeuw gevallen de afgelopen dagen,winterwandeling doorkijk maar de wereld is wit van de rijp. Door mist en vrieskou heeft de wereld een ander uiterlijk gekregen. Het is prachtig! Bomen en heggen zijn veranderd in witte versies van zichzelf. Door de rijp die hier en daar op de grond is gevallen lijkt het alsof het heeft gesneeuwd. Natuurlijk moest ik naar buiten voor een wandeling.

 

 

 

 

winterwandeling prikkeldraadWanneer het sneeuwt zijn de bomen ook wel wit, maar dit is anders. Ik kan me niet herinneren dit ooit te hebben meegemaakt. Weleens een keer op een ochtend, maar dan was het ook snel weer weg. Nu is het al enkele dagen zo prachtig.

 

 

 

 

 

De takken lijken op prikkeldraad, de antenne van mijn winterwandeling meerauto heeft een hanenkam, en spinnenwebben zijn kunstwerken op zich. De grond is bevroren en onder de gevallen rijp zijn er gladde plekken. Voorzichtig lopen is aangeraden. Het gras knispert onder je schoenen in een stille wereld. Handschoenen en dikke sjaals zijn geen overbodige luxe, en een camera meenemen is aan te raden.

 

 

 

 

winterwandeling boomMet koude wangen en half bevroren vingers wandel je rond en overal is het prachtig. Hoe mooi kan deze wereld zijn!

 

 

 

 

 

 

Thuisgekomen verwarmen we onze handen aan een mok winterwandeling slootwarme chocolademelk, blij dat we weer binnen zijn en uit de kou, ook al is de wereld nog zo mooi. Onze wangen ontdooien langzaam, onze vingers krijgen hun kleur weer terug. Toch kijken we regelmatig naar buiten, want het is zo mooi.

 

 

 

 

 

winterwandeling ijsIk heb het al besloten wanneer ik binnen kom: morgen ga ik weer een wandeling maken in deze winterse wereld. Stiekem hoop ik dat deze wereld nog even blijft zoals hij is: wit, stil, en prachtig.

 

Liefs,

Sifra

 

 

 

Warme chocolademelk

  • 250 ml melk
  • 1 1/2 theelepel cacaopoeder
  • 2 theelepels suikeringrediënten warme chocolademelk

Meet de melk af in de mok die je wilt gebruiken. Doe over
in een pannetje en verwarm de melk langzaam op halfhoog vuur.

Schenk een klein beetje van de melk in de mok, voeg daar de cacaopoeder en de suiker bij, en roer tot een glanzend papje.

Wanneer de melk warm is, schenk langzaam bij het cacao mengsel, onder voortdurend roeren.

 

warme chocolademelkNatuurlijk kun je de melk in een maatbeker in de magnetron
opwarmen, maar het gebruik van een pannetje voegt net wat extra’s toe aan het wintergevoel vind ik. Je kunt elke melksoort gebruiken die je wilt, maar met volle melk heb je toch het lekkerste resultaat. Naar smaak slagroom toevoegen is natuurlijk niet verkeerd!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *