De laatste jaren is de cocktail in opkomst. En er gaat vooral veel aandacht uit naar de ouderwetse gin&tonic. Het mag duidelijk zijn waarom. De cocktail is simpel om te maken, lest de dorst (in tegenstelling tot sommige zoete drankjes waarvan je alleen nog maar meer dorst krijgt) en de smaken combineren perfect met elkaar.

Een tijdje geleden heb ik de gin&tonic eens uitgeprobeerd voor mezelf. Vroeger hield ik ab-so-luut niet van bittere en zure smaken, maar tegenwoordig kan ik deze zeker waarderen. De gin&tonic is in korte tijd één van mijn favoriete drankjes geworden, en zeker met lekker warm weer mag ik er graag eentje drinken.

Stiekem probeer ik ook weleens het een en ander uit. Gin in combinatie met tonic is heerlijk, maar in combinatie met andere sprankelende drankjes is het ook geweldig! Ik haal soms een paar blikjes verschillende smaken sprankelend water en gebruik dat om de gin aan te vullen. Héérlijk gewoon!

De standaard is natuurlijk gin aangelengd met tonic en een schijfje citroen. Zelf ben ik gek op ijsklontjes in de cocktail, omdat deze dan veel langer koel blijft. Vooral op een warme zomerdag kun je me blij maken met een gin&tonic.

Voor 1 cocktail

  • 40ml gin
  • 250 ml tonic
  • Een dikke schijf citroen
  • 4 ijsblokjes

Doe de schijf citroen in het glas dat je gaat gebruiken. Bewerk met een stamper zodat het sap wat loskomt. (Als je geen stamper hebt, gebruik dan een vork om de cellen kapot te prikken.)

Schenk de gin in het glas. Voeg ijsblokjes toe. Schenk de tonic eroverheen. Enjoy!

Er zijn verschrikkelijk veel soorten gin, en ik weet niet of ik eraan toe kom om alle soorten te proeven. Ik heb me wel voorgenomen om verschillende soorten te proberen. Zo heb ik reeds de standaard geprobeerd, ben ik nu bezig met een merk dat me zeer goed bevalt, en ben ik van plan om de volgende keer een fles gin in het duurdere segment te kopen. Op deze manier verbreed ik mijn (smaak)kennis en –ervaring aangaande gin, en vind ik vanzelf het merk dat ik het lekkerst vind.

Wat is jouw favoriete cocktail? Ik wens je een fijne week, met hopelijk lekker weer komend weekend. Ik weet wat ik ga serveren 😉

Liefs, Sifra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *